Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/62th Anthokomiki Kifisias

Στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς συμμετείχε ο Οργανισμός προβάλλοντας το πρόγραμμα σπουδών και τις δράσεις της ΕΠΑΣ Συγγρού (Αμαρουσίου). Όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερό μας, έλαβαν πληροφορίες  από τους καθηγητές, αλλά και τους σπουδαστές της σχετικά με το πως μπορούν να γίνουν κηποτέχνες, παρακολουθώντας το δωρεάν πρόγραμμα σπουδών της. Η 62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς διήρκεσε από τις 5 έως τις 22 Μαΐου.

Με αφορμή την Παγκόσµια Ηµέρα Περιβάλλοντος, που εορτάζεται στις 5 Ιουνίου, ο  ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ και ο ∆ήµος Σκύδρας διοργανώνουν ηµερίδα µε θέµα: «Το αγροδασικό (ηµιφυσικό) περιβάλλον του ∆ήµου Σκύδρας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευµατικό Κέντρο του ∆ήµου, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στις 8.00 π.µ. 

Επισυνάπτεται:  pdf Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Biodelear

 Διήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων που περιλαμβάνει την πραγματοποίηση μιας ημερίδας με θέμα "αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών των εσπεριδοειδών με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους" και τη διοργάνωση επίσκεψης σε πειραματικούς αγρούς θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουνίου στη Χίο στο πλαίσιο του  έργου "Biodelear", στο οποίο συμμετέχει το Τμήμα Εδαφολογίας Αθηνών. 

 Επισυνάπτονται:  pdfAφίσα    Πρόγραμμα Ημερίδας    Πρόγραμμα Επισκέψεων


Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «η καλλιέργεια της ελιάς»,  διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με στελέχη του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ στις 16 και 17 Μαΐου στη Σαμοθράκη. 

Επισυνάπτονται:  pdfΠρόγραμμα Σεμιναρίου      Aφίσα Σεμιναρίου

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γαλακτοκομική ΕΠΑΣ Ιωαννίνων υπογράφθηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ και της γαλακτοβιομηχανίας "ΔΩΔΩΝΗ".

Επισυνάπτεται:  pdf Δελτίο Τύπου

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πιστοποιημένα προϊόντα ποιότητας - Παράθυρο στο μέλλον» διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας σε συνεργασία με τους Δήμους Σκύδρας και  Έδεσσας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας (2ο χλμ. Μαυροβούνι –Έδεσσας) στις 19 Απριλίου στις 18:00 και θα αφορά παραγωγούς, γεωπόνους, καταναλωτές καθώς και όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό χώρο.

Επισυνάπτεται:  pdfΠρόγραμμα Ημερίδας

Ημερίδα με θέμα: "Μελίαμα - φυσικές θεραπείες για τη μέλισσα και τον άνθρωπο" διοργανώνει το Τμήμα Μελισσοκομίας, στη Χαλκιδική. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της "Ημέρας Μέλισσας & Περιβάλλοντος", που έχει καθιερώσει το Τμήμα Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ. Την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Μουδανιών στις 12.00 μ.μ. συνδιοργανώνουν το Επιστημονικό Κέντρο Μελισσοθεραπείας και ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Χαλκιδικής "ο Αριστοτέλης". Οιεισηγητές θα αναφερθούν στη Βοτανοθεραπεία και τη Μελισσοθεραπεία, ενώ θα γίνει και προβολή της ταινίας "Vanishing of the bees".

Επισυνάπτεται:  pdfΠρόγραμμα Ημερίδας

Ενημερωτική ημερίδα για την καλλιέργεια των Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ) και τη Φαρμακογνωσία, διοργάνωσε το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας  σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ημερίδα με θέμα: «Η καλλιέργεια της κερασιάς στην Κεντρική Μακεδονία», που διοργάνωσε το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας σε συνεργασία με το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του ΕΛΓΟ και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Επισυνάπτεται: pdfΔελτίο Τύπου

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και οι υπόλοιποι εποπτευόμενοι φορείς του συμμετείχαν με κοινό περίπτερο στην 26η Διεθνή Έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου  στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγήσεις στην ημερίδα που διοργάνωσε ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στο πλαίσιο της 26ης Agrotica με θέμα: «προϊόντα της ελιάς: σταθερή αξία για την ελληνική οικονομία»

Επισυνάπτεται: pdfΔελτίο Τύπου

 

Ημερίδα με θέμα: "Η αποκατάσταση του τοπίου της Ολύμπιας και ο Ολυμπιακός βοτανικός κήπος" διοργανώνει το Ινστιτούτο  Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ) σε συνεργασία με την Εφορεία αρχαιοτήτων Ηλείας, το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το Φυσιολατρικό πολιτιστικό σύλλογο Αρχαίας Ολύμπιας τη Δευτέρα 18 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθ. του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στις 3.00 μ.μ.

Επισυνάπτεται:  pdfΠρόγραμμα Ημερίδας

Website Security Test