Δραστηριότητες | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

milk12Μελέτη των μεθόδων παραγωγής και επεξεργασίας του οίνου, των ειδικών οίνων, των διαφόρων αλκοολούχων ποτών, των υποπροϊόντων και παραπροϊόντων της αλκοολικής ζύμωσης και οινοποίησης, ποιοτική αξιολόγησή τους, συμπεριφορά τους κατά τη συντήρηση ή παλαίωση, χημική τους σύσταση, αλλοιώσεις και ασθένειες αυτών, μελέτη του ποιοτικού δυναμικού του ελληνικού αμπελώνα από πλευράς παραγωγής οίνων, ειδικών οίνων και αποσταγμάτων οίνου.

Διασφάλιση ποιότητας των τροφίμων με μικροβιολογικές και φυσικοχημικές αναλύσεις για τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια (παθογόνοι μικροοργανισμοί, μυκοτοξίνες).

Ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών που χρησιμοποιούνται για τη μετατροπή των ακατέργαστων προϊόντων και συστατικών της πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής σε τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης ή σε άλλες μορφές χρήσιμες στη βιομηχανία τροφίμων.

Ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών που αφορούν στη διατήρηση των νωπών προϊόντων φυτικής και ζωικής προέλευσης με βιολογικές, χημικές και μηχανικές μεθόδους. Συμβολή στην επίλυση προβλημάτων του αγροτικού τομέα μέσω των επιτευγμάτων της Αγροτικής και Περιβαλλοντικής Βιοτεχνολογίας και στη μεταφορά τεχνογνωσίας στη Γεωργία και στη Βιομηχανία.

Μελέτη της χημικής και μικροβιολογικής ποιότητας του νωπού γάλακτος διαφόρων φυλών αιγοπροβάτων. Διερεύνηση-εφαρμογή κατάλληλων μεθόδων και επεξεργασιών για την ανίχνευση διαφόρων καταλοίπων στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Τυποποίηση παραδοσιακών ελληνικών τυριών και βελτίωση της ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειάς τους με κλασικές ή καινοτόμες μεθόδους. Παρασκευή νέων προϊόντων με βάση το γάλα. Παρασκευή τυριών μειωμένης περιεκτικότητας σε λίπος και αλάτι.

Μελέτη της συμπεριφοράς παθογόνων μικροοργανισμών σε ελληνικά παραδοσιακά τυριά ΠΟΠ- προσαρμογή ερευνητικών στόχων-ελέγχων σύμφωνα με τον ΕΚ 1441/2007.

 

 

Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων (Λυκόβρυση Αττικής)

Τηλ.: 210 2845940, e-mail: , website: http://itap.com.gr/

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Εκτύπωση
 

Τμήμα Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων (Ιωάννινα)

Τηλ.: 26510 94780, e-mail: , website: http://www.nagref-dri.gr

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Εκτύπωση

Website Security Test