Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Παραδοσιακές σπιτικές συνταγές», διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με το Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας. Η ενημερωτική εκδήλωση θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και ώρα 17:00, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης.

Εισηγητές της εκδήλωσης είναι, ο κ. Σπύρος Οικονόμου, παρασκευαστής των παραδοσιακών ζυμαρικών Κομοτηνής «ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΖΥΜΗ», ο κ. Κωνσταντίνος  Αραμπατζής και η κ. Θεοδώρα Μαυρογένη, αμφότεροι, γεωπόνοι επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων.

Η αναβίωση παλαιών παραδοσιακών φαγητών που έθρεψαν γενιές και γενιές, οι πρώτες ύλες των οποίων είναι γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα (σιτάρι, γάλα, αυγά, ελιές, κηπευτικά) που παράγονται στον τόπο μας εδώ και αιώνες, η προβολή του τρόπου παρασκευής τους και η αναγνώριση της διατροφικής τους αξίας, ιδιαίτερα προς τις νεότερες γενιές, αποτελούν βασικό στόχο της εκδήλωσης.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν τη χαρά όχι μόνο να παρακολουθήσουν τον τρόπο παρασκευής παραδοσιακών σπιτικών φαγητών (τραχανάς, χυλοπίτες, ελιές) αλλά και να τα γευτούν, χάρη στη συνδρομή των σπουδαστών του Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας, ειδικότητας τεχνικός μαγειρικής τέχνης - Αρχιμάγειρας, οι οποίοι θα τα μαγειρέψουν.

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Άνθιμο Αναστασιάδη, τηλ.: 25210 58175, e-mail:  

jpgΠρόσκληση  jpgΠρόγραμμα

Website Security Test