Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Συνάντηση με εκπροσώπους των μεγαλύτερων Super Markets όλης της χώρας πραγματοποιήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στην Αθήνα στις 14/06/2017. Σκοπός της συνάντησης που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πιστοποίησης και Προδιαγραφών, ήταν η ενημέρωση για την οδηγία που δόθηκε στη χώρα μας σχετικά με τη χρήση των ενωσιακών συμβόλων στα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα.

Σύμφωνα με την οδηγία την οποία οφείλει να ακολουθήσει η χώρα μας και θα πρέπει στα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ, που προορίζονται για χύδην πώληση τα σύμβολα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εμφανίζονται είτε στις εκτυπώσεις από τις ζυγιστικές μηχανές, είτε στα ταμπελάκια στις προθήκες των βιτρινών. Η απαίτηση αυτή προέκυψε μετά από τον κοινοτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2016 και καλούνται πλέον όλες οι επιχειρήσεις που εμπορεύονται τα συγκεκριμένα προϊόντα να εναρμονιστούν ακολουθώντας την εν λόγω οδηγία.
Υπενθυμίζουμε ότι στις αρμοδιότητες του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ο έλεγχος των σημείων χονδρικής και λιανικής πώλησης των προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ τόσο για να διαπιστωθεί η ορθή χρήση των ενδείξεων, σημάτων και συμβόλων τους, όσο και γι α να αποφευχθεί η τυχόν διάθεση στην αγορά προϊόντων που φέρουν καταχρηστικά ενδείξεις σήματα ή σύμβολα που παραπέμπουν σε ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντα.
Στο πλαίσιο της συνάντησης έλαβε χώρα διεξοδική συζήτηση κατά την οποία κατατέθηκαν διάφορες απόψεις και εντοπίστηκαν πιθανά προβλήματα, όσον αφορά στην υλοποίηση της παραπάνω απαίτησης, ενώ συζητήθηκαν παράλληλα και γενικότερα θέματα που αφορούν τον έλεγχο προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ, σε σημεία χονδρικής και λιανικής πώλησης.

Website Security Test