Τροποποιήθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ταυτόχρονα δόθηκε παράταση στην υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων για την υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης Νέων Αγροτών, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο εφαρμογής της Πράξης «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του ΠΑΑ 2014-2020.
Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές ενηλίκων μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μόνο ηλεκτρονικά, στο διαδικτυακό τόπο http://katartisi2019.elgo.gr έως και τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, σύμφωνα με την 1η τροποποίηση της 23076/20.05.2019 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 pdf Δελτίο Τύπου      pdf Πρόσκληση Εκδήλωσης 1η τροποποίηση      pdf Θεματικά Πεδία

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για ένταξη  στο μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων για την υλοποίηση των  προγραμμάτων κατάρτισης Νέων Αγροτών, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο εφαρμογής της Πράξης «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του ΠΑΑ 2014-2020, για τους δικαιούχους της 1ης και 2ης Προκήρυξης του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές ενηλίκων μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μόνο ηλεκτρονικά, στο διαδικτυακό τόπο http://katartisi2019.elgo.gr έως και την Τρίτη 04.06.2019.

pdfΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος      pdf Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας που αφορά το πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιεί ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Συγγρού στην Αθήνα, οι νέοι αγρότες του τμήματος Φυτικής Παραγωγής επισκέφτηκαν το Σάββατο 18/11/2017 μια πρότυπη θερμοκηπιακή μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας στο Κίτσι Κορωπίου. Αποτελεί ένα τμήμα της επιχείρησης «Ο κήπος της Ξάνθης»,  η οποία προσφέρει όλο το χρόνο φρέσκα, υδροπονικά κηπευτικά, χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους.  Ο υπεύθυνος Γεωπόνος της μονάδας κ. Αριστοτέλης Σκέντος  ξενάγησε τους Νέους Αγρότες στους χώρους της μονάδας. Οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία εκτός από το να δουν από κοντά μια σύγχρονη θερμοκηπιακή μονάδα σε πλήρη λειτουργία, να συζητήσουν για τα προβλήματα φυτοπροστασίας και τις λύσεις τους μέσα από την εφαρμογή ενός συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και Ορθών Γεωργικών Πρακτικών, με στόχο την παραγωγή ποιοτικών πιστοποιημένων προϊόντων. Συνοδοί στην εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν η υπεύθυνη του προγράμματος κατάρτισης Γεωπόνος κα Άννα Κολλιοπούλου και ο εκπαιδευτής Γεωπόνος κ. Ιωσήφ Παπαναστασίου.

 

 

 

Το  Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Νέας Αρτάκης στην Εύβοια, έχει ήδη υλοποιήσει τέσσερα προγράμματα κατάρτισης για τους Νέους Γεωργούς. Οι καταρτίσεις έχουν γίνει στη Νέα Αρτάκη, στον Ταξιάρχη  Ωρεών και στην  Σκύρο και συμμετείχαν σε αυτές 65 αγρότες.

 Επισυνάπτεται: pdf Δελτίο Τύπου


 

Το Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" Σκύδρας σε συνεργασία με τον  Αγροτικό Συνεταιρισμό Κοινότητας (ΑΣΚ) Φλαμουριάς οργάνωσε τον Ιούνιο εκπαιδευτικές επισκέψεις  για τους Νέoυς Γεωργους των προγραμμάτων κατάρτισης που υλοποιεί με κωδικούς 82,83,84,85,86,87 στο πλαίσιο της πράξης:« Δράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις». Τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού επισκέφθηκαν 150 Νέοι Γεωργοί, οι οποίοι  καταρτίζονται στην εφαρμογή των προτύπων τυποποίησης ροδάκινων, νεκταρινιών και κερασιών, στην τήρηση της διαδικασίας απόδοσης ταυτότητας και παρακολούθησης της πορείας των προϊόντων «από το χωράφι στο ράφι» (ιχνηλασιμότητα), στην εφαρμογή των προτύπων διασφάλισης της ποιότητας και στην ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Επιπλέον, οι νέοι γεωργοί ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες πωλήσεων, τις εμπορικές συμφωνίες και τις εξαγωγές των οπωροκηπευτικών εντός και εκτός ΕΕ. 

Δύο νέα Προγράμματα Κατάρτισης Νέων Αγροτών  στη θεματική ενότητα της Φυτικής Παραγωγής διοργανώνονται από το Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" Κομοτηνής το ένα στην Κομοτηνή  και το άλλο στην Αλεξανδρούπολη. Στην Κομοτηνή το πρόγραμμα κατάρτισης (διάρκειας 150 ωρών) θα ξεκινήσει  την Τρίτη 1η  Αυγούστου, ενώ στην Αλεξανδρούπολη το πρόγραμμα θα ξεκινήσει  την Τετάρτη 2  Αυγούστου 2017. Οι υπόχρεοι  Νέοι Αγρότες και των δύο αυτών Νομών παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κομοτηνής στο τηλ. 2531022121, για τον καθορισμό των απαραίτητων λεπτομερειών.

 

Δύο προγράμματα κατάρτισης Νέων Αγροτών ολοκληρώθηκαν το μήνα Ιούνιο στο Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" Δράμας.Το πρώτο το οποίο παρακολούθησαν 24 Νέοι Αγρότες ολοκληρώθηκε στις 8 Ιουνίου και αφορούσε εκπαίδευση σε θέματα Ζωικής Παραγωγής. Στο δεύτερο που αφορούσε την κατεύθυνση της Φυτικής Παραγωγής καταρτίστηκαν 25 άτομα και έληξε στις 28 Ιουνίου 2017.

Έως τις 27/06/2017 και ώρα 15:00 θα μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου,  για τις ανάγκες υλοποίησης της Πράξης με τίτλο: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ».
Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση    http: //katartisi.elgo.gr 

Δείτε  εδώ   την πρόσκληση ενδιαφέροντος 

 

Από τις αρχές Μαΐου έως και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 147 προγράμματα σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα έχουν γίνει 114 καταρτίσεις που αφορούσαν τη Φυτική Παραγωγή, 29 στη θεματική ενότητα της Ζωικής Παραγωγής και 4 εκπαιδεύσεις που απευθύνονταν σε Μελισσοκόμους.

Επισυνάπτεται: pdf Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, Μέτρο 01: Δράσεις Μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης, Δράση: 1.1.1: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Νέους Γεωργούς και Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις» , ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ έχει αναλάβει την ευθύνη για την υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης, διάρκειας 150 ωρών, για τους δικαιούχους του υπομέτρου 6.1 «Ενίσχυση Εκκίνησης Επιχείρησης για νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2014-2020, των οποίων οι πράξεις εντάχθηκαν στο πλαίσιο της 2ης Προκήρυξης του Μέτρου 112 «Ενισχύσεις για Νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2007 – 2013 και συνεχίζονται ως ανειλημμένες υποχρεώσεις στο ΠΑΑ 2014-2020.
Για την υλοποίηση των ως άνω προγραμμάτων οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτές παρακαλούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://katartisi.elgo.gr

Εγκρίθηκαν οι πίνακες που αφορούν την αξιολόγηση και κατάταξη των εγκεκριμένων υποψηφίων υπευθύνων για τα προγράμματα κατάρτισης σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 25253/15-06-2017 2η πρόσκληση ενδιαφέροντος (ορθή επανάληψη)

pdf Απόφαση έγκρισης (ορθή επανάληψη) 

 

Εγκρίθηκαν οι πίνακες που αφορούν την αξιολόγηση και κατάταξη των εγκεκριμένων υποψηφίων υπευθύνων για τα προγράμματα κατάρτισης σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 25253/15-06-2017 2η πρόσκληση ενδιαφέροντος. 

pdf Απόφαση έγκρισης

 

Website Security Test