Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/62th Anthokomiki Kifisias

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Θρέψη της Ελιάς, Ορθές Γεωργικές Πρακτικές για τη Λίπανση των ελαιοδέντρων» διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Μεσσαράς Ηρακλείου Κρήτης (Πρότυπο Γεωργικό Σχολείο) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016.

Το θέμα της ενημερωτικής αυτής ημερίδας θα είναι: "Η Μελισσοκομία στην Άνδρο: παρελθόν - παρόν & μέλλον - προοπτικές ανάπτυξης". Στην εκδήλωση θα μιλήσει η κ. Χατζήνα Φανή, Βιολόγος - Ερευνήτρια στο Τμήμα Μελισσοκομία του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο της  Χώρας στην  Άνδρο στις 17.00.

Επισυνάπτονται:  pdfΑφίσα    Πρόγραμμα  

Κλωστική κάνναβη – Καλλιέργεια – Προοπτικές είναι το θέμα της ενημερωτικής ημερίδας,  που διοργανώνει ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης χρονιάς καλλιέργειας της στη χώρα μας,  την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη. Η ημερίδα είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ. και θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Επισυνάπτονται:  pdfΔελτίο Τύπου      Πρόγραμμα  


Ενημερωτική ημερίδα για τις δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας της κρανιάς στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας, διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ, παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα.

Οι σπουδαστές της Γεωργικής ΕΠΑΣ Νεμέας παρακολούθησαν ένα 6ήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο, θεωρητικό και πρακτικό, λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς.

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας σε συνεργασία με τον Υδροβιολογικό Σταθμό Πέλλας, το Δήμο Σκύδρας και το Δήμο Έδεσσας θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική - ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ψάρια γλυκού νερού - από την εκτροφή στην κατανάλωση».

Επισυνάπτονται:  pdfΔελτίο Τύπου    Αφίσα    

Από την 1η έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2016 θα διαρκέσουν οι εγγραφές στα Γεωργικά Λύκεια του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την ΕΠΑΣ της προτίμησής τους για να λάβουν περαιτέρω πληροφόρηση.

Επισυνάπτονται:  pdfΔελτίο Τύπου    Αίτηση Εγγραφής    ΦΕΚ Λειτουργίας των ΕΠΑΣ 

Ημερίδα µε θέµα: «Η αγροτική ανάπτυξη του Δήµου Σκύδρας» διοργανώνει το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών (ΙΔΕ) του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με το  Δήµο Σκύδρας στο Πνευµατικό Κέντρο του Δήµου Σκύδρας, το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 στις  10:00 πµ.


Ενημερωτική εκδήλωση για νέες τεχνολογίες παραγωγής θερμοκηπιακών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί  στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Αλμυρού στις 15 Ιουνίου. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι: «Adapt2Change: Τεχνολογίες παραγωγής θερμοκηπιακών προϊόντων με μειωμένες εισροές - Η περίπτωση του ημίκλειστου θερμοκηπίου». Ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Κίττας.

Έκθεση Ξυλόγλυπτων έργων θα πραγματοποιηθεί από τη μοναδική δημόσια Σχολή Ξυλογλυπτικής από τις 17 έως τις 22 Ιουνίου στην Καλαμπάκα. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά το έργο της Ξυλογλυπτικής ΕΠΑΣ Καλαμπάκας  του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, μιας Σχολής με 67 χρόνια παράδοση στη μετάδοση γνώσεων στους σπουδαστές με σκοπό τη συνέχιση της λαϊκής αυτής τέχνης.

Επισυνάπτεται:  pdfAφίσα  Έκθεσης Ξυλογλυπτικής ΕΠΑΣ

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Γρεβενών του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με το Δήμο Δεσκάτης διοργανώνει ημερίδα, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 9:00 π.μ., με θέμα: «Σύγχρονη Μελισσοκομία». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δεσκάτης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη Γεωπόνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Γρεβενών κα Βασιλοπούλου Ανδριάνα, στα τηλέφωνα 24620 84280, 6978890064 ή στο e-mail: .

Στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς συμμετείχε ο Οργανισμός προβάλλοντας το πρόγραμμα σπουδών και τις δράσεις της ΕΠΑΣ Συγγρού (Αμαρουσίου). Όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερό μας, έλαβαν πληροφορίες  από τους καθηγητές, αλλά και τους σπουδαστές της σχετικά με το πως μπορούν να γίνουν κηποτέχνες, παρακολουθώντας το δωρεάν πρόγραμμα σπουδών της. Η 62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς διήρκεσε από τις 5 έως τις 22 Μαΐου.

Website Security Test