Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία παρατίθενται  χωρίς στοιχειοθέτηση ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο με στοιχεία των ετών 2016 και 2017 αναφέρονται οι ποσότητες κάθε μορφής γάλακτος που εισάγονται, όσο και στα προϊόντα στα οποία αυτές χρησιμοποιούνται, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο  υποχρεούνται να αποστέλλουν στον Οργανισμό Μηνιαίες Δηλώσεις Ισοζυγίου Γάλακτος ή/ και Μηνιαίες Δηλώσεις Προμήθειας ειδών Γάλακτος και Γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 19.10.2017 με την εκτελεστική απόφαση C(2017)6934, τα δύο (2) προγράμματα που υπέβαλε ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός "ΔΗΜΗΤΡΑ" στο πλαίσιο του Κανονισμού (EE) 1144/2014 και αφορούν στην προώθηση της Φέτας ΠΟΠ :

  • στις αγορές της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, συνολικού κόστους 2.999.861,00 € με ποσοστό χρηματοδότησης 75% από την ΕΕ των επιλεγμένων δράσεων και
  • στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, συνολικού κόστους 3.469.470,00 € με ποσοστό χρηματοδότησης 85% από την ΕΕ των επιλεγμένων δράσεων.

Σπουδές για μια σύγχρονη Γεωργική Εκπαίδευση προσφέρει ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ σε απόφοιτους της Α΄ Λυκείου. Το φετινό σχολικό έτος θα λειτουργήσουν έξι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) και συγκεκριμένα στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στην Κρήτη, στη Νεμέα, στην Καλαμπάκα και στο Μαρούσι στις ακόλουθες επτά ειδικότητες:

Οι εγγραφές στις έξι  ΕΠΑΣ του Οργανισμού  θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, ενώ αιτήσεις θα γίνονται και πάλι δεκτές το χρονικό διάστημα από 1 έως 14 Σεπτεμβρίου. 

Ολοκληρώθηκαν οι μετρήσεις περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis sativa L. που καλλιεργήθηκαν το 2016 στις περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας, των Χανίων και του Έβρου από το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων (ΙΓΒΦΠ) του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ.

Επισυνάπτεται:  pdfΔελτίο Τύπου   

 

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ πρόκειται να υποβάλει πρόταση για έγκριση συμμετοχής  σε δύο  συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ  προγράμματα  στις 20 Απριλίου 2017 που αφορούν  την προβολή -  προώθηση της Φέτας στην εσωτερική αγορά και σε Τρίτες Χώρες και καλεί, όσους φορείς  επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εταιρικό σχήμα  να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Παρασκευή 7 Απριλίου.

Ημερίδα για τα εντομολογικά προβλήματα διοργανώνει το Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" Δράμας σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ της ΠΕ Δράμας και το ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα.

Την πρώτη ετήσια ημερίδα με θέμα: «Ποιότητα Ελληνικού Βαμβακιού» διοργανώνουν το  Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών -Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος και η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος,  την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στις  10:30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Εθνικού Κέντρου Ταξινόμησης Βάμβακος στην Καρδίτσα (1ο χλμ. Καρδίτσας - Μητρόπολης).

Επισυνάπτονται:  pdfΔελτίο Τύπου      Πρόγραμμα    Πρόσκληση

Το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποιεί ημερίδα στο πλαίσιο του έργου LIFE+  "Εφαρμογή νέων καλλιεργητικών πρακτικών στην ελαιοκομία με στόχο τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή στις νέες κλιματικές συνθήκες" (oLIVE CLIMA).

Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής: Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17.00 / Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (πρώην Αίθουσα ΚΕΓΕ) / Αργαλαστή Δήμου Νοτίου Πηλίου

pdfDeltio_Tipou_oLIVECLIMA.pdf

pptxAfisa_oLIVECLIMA.pptx

pdfProgramma_oLIVECLIMA.pdf

 

Η Ημερίδα με θέμα "Καινοτόμες δράσεις για την αειφόρο ανάπτυξη της βουβαλοτροφίας" πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ" του Επιμελητηριακού Μεγάρου Σερρών.

pdfProsklisi_Serres_vuvalotrofia.pdf

 

Το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "Φυτοπροστασία πυρηνοκάρπων - ακτινιδιάς". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος στη Νάουσα, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 10:30 – 14:00.

Τετραήμερο δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο  με θέμα: «Μαθήματα Αμπελουργίας - Οινολογίας» διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ως την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας.

Επισυνάπτονται: pdfΔελτίο Τύπου        Ωρολόγιο Πρόγραμμα 

Website Security Test