Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ) την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 στις εγκαταστάσεις του στη Νέα Πέραμο Καβάλας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλασ.

pdfΔελτίο Τύπου

Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ προέβη σε προσωρινή ανάκληση της άδειας πιστοποίησης για την παραγωγή της «ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ» σε εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, η οποία παρήγαγε και διακίνησε το προϊόν στο εξωτερικό χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές παραγωγής του.

pdfΔελτίο Τύπου

 

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ καλεί τους Φυτωριούχους  που ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν «βασικές» μητρικές φυτείες και να παράξουν πιστοποιημένα δενδρύλλια ελιάς  να υποβάλλουν αίτηση στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος και τις προς διάθεση δέσμες μοσχευμάτων μπορείτε να καλείτε στο 28210 83434 (υπεύθυνος Δρ Γ. Κουμπούρης) να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά στο e-mail:

pdfΔελτίο Τύπου      pdfΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΥΤΩΡΙΟΥΧΟΥΣ

 

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν τη διακίνηση ΦΕΤΑΣ  ΠΟΠ στην αγορά της Γερμανίας, η Διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ενημερώνει ότι ο Οργανισμός έχει άμεσα προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

pdfΔελτίο Τύπου

Τον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Οικονόμου την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2021.Στον κ. Οικονόμου αναλύθηκε ο ρόλος του Οργανισμού στο σύστημα των Γεωργικών Συμβούλων.  Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στο μέλλον των έξι ΕΠΑΣ και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τον  καταρτισμό ενός νέου Εθνικού Σχεδίου για την στρατηγική της χώρας στον τομέα της Αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

pdfΔελτίο Τύπου

 

livanos elgo3

Επίσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός συνοδεία του Γενικού Γραμματέα κ. Γ. Στρατάκου.  Η Διοίκηση το ενημέρωσε τον Υπουργό για τις δραστηριότητες του Οργανισμού και στη συνέχεια ακολούθησε επικοιδομητική συζήτηση.  

pdfΔελτίο Τύπου

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ συμμετέχει ως συντονιστής εταίρος στο Ερευνητικό Πρόγραμμα ARTOLIO για το οποίο θα επιλέξει πέντε (5) παραγωγούς και δύο (2)ελαιοτριβεία από το Νομό Μεσσηνίας.

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα πραγματοποιήσει δωρεάν τριήμερα σεμινάρια κατάρτισης μελισσοκόμων και προσκαλεί τα  Κέντρα Μελισσοκομίας, τους Μελισσοκομικούς φορείς και τους Αγροτικούς – Μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς των οποίων τα μέλη θα ήθελαν να παρακολουθήσουν τις ταχύρρυθμες εκπαιδεύσεις, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τo παρόν έγραφο, το οποίο και θα αποστείλουν ηλεκτρονικά στο email: .

Στο πλαίσιο των νέων προληπτικών μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19 στη χώρα και αφορούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αναστέλλεται η λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) και των Οικοτροφείων του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς επίσης και όλα τα προγράμματα κατάρτισης των «Νέων Γεωργών», που αυτή τη στιγμή είτε βρίσκονται σε εξέλιξη ή επρόκειτο να ξεκινήσουν. 

Σημαντικό σταθμό στην Ελληνική γεωργία και ειδικότερα στον κλάδο της ελαιοκομίας, αποτελεί ο χαρακτηρισμός 10 (δέκα) εμπορικών ποικιλιών ελιάς ως «προβασικών» μητρικών, ο οποίος επιτεύχθηκε από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ) στα Χανιά. Η ύπαρξη χαρακτηρισμένης «προβασικής» μητρικής φυτείας ποικιλιών ελιάς, αποτελούσε ζητούμενο πολλών ετών και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι Έλληνες φυτωριούχοι, που πληρούν τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, δύναται πλέον να εγκαταστήσουν «βασικές» μητρικές φυτείες και να παράξουν πιστοποιημένα δενδρύλλια ελιάς, με εξασφαλισμένη την «ποικιλιακή ταυτότητα», την «καθαρότητα», την καλή και ομοιόμορφη ανάπτυξη των φυτών και την καλή κατάσταση φυτοϋγείας.

pdfΔελτίο Τύπου

18.09.2020

Με την έκδοση της αριθ. 61/10ης/06.08.2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, αναφορικά με τις υποβληθείσες ενστάσεις υποψηφίων Γεωργικών Συμβούλων κατά της απόφασης πιστοποίησης, ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο 3.084 πιστοποιημένων Γεωργικών Συμβούλων, διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι είναι πλέον ενταγμένοι στο Σύστημα Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις (Σ.Π.Σ.Γ.Ε.), με σκοπό την υποστήριξη των γεωργών  για τη βελτίωση των οικονομικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων της γεωργικής τους εκμετάλλευσης ή επιχείρησης.

Σήμερα 15.09.2020  ημέρα Τρίτη και ώρα 13.00 μ.μ. στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, πραγματοποιήθηκε δημόσια κλήρωση για την άσκηση δύο (2) υποψήφιων Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με τελική κατάταξη κατά σειρά κλήρωσης:

      Επίθετο                                         Όνομα                                          Όνομα Πατρός

1.  ΚΑΖΟΓΛΟΥ                                  ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ                               ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ -ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2.  ΒΕΡΡΑ                                         ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                              ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3.  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ               ΒΑΣΙΛΙΚΗ                                    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
4.  ΒΡΑΧΑ                                        ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ                ΠΑΥΛΟΣ

Website Security Test