Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ ο μοναδικός δημόσιος φορέας αγροτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης απέκτησε διαπίστευση Erasmus+ για τα επόμενα έξι χρόνια.

pdfΔελτίο Τύπου

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο Μητρώο των Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ των νομικών προσώπων και των ατομικών επιχειρήσεων, που επιθυμούν να πιστοποιηθούν ως Φορείς αρμόδιοι για την παροχή Γεωργικών Συμβουλών.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στη διαδικτυακή εφαρμογή του Συστήματος Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις http://agroadvisors.elgo.gr  έως 01.11.2021 και ώρα 23:59Για την είσοδο στην εφαρμογή και την υποβολή των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι ακολουθούν τις οδηγίες του σχετικού εγχειριδίου.

pdfΔελτίο Τύπου       pdfΠρόσκληση

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ) την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 στις εγκαταστάσεις του στη Νέα Πέραμο Καβάλας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλασ.

pdfΔελτίο Τύπου

Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ προέβη σε προσωρινή ανάκληση της άδειας πιστοποίησης για την παραγωγή της «ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ» σε εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, η οποία παρήγαγε και διακίνησε το προϊόν στο εξωτερικό χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές παραγωγής του.

pdfΔελτίο Τύπου

 

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ καλεί τους Φυτωριούχους  που ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν «βασικές» μητρικές φυτείες και να παράξουν πιστοποιημένα δενδρύλλια ελιάς  να υποβάλλουν αίτηση στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος και τις προς διάθεση δέσμες μοσχευμάτων μπορείτε να καλείτε στο 28210 83434 (υπεύθυνος Δρ Γ. Κουμπούρης) να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά στο e-mail:

pdfΔελτίο Τύπου      pdfΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΥΤΩΡΙΟΥΧΟΥΣ

 

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν τη διακίνηση ΦΕΤΑΣ  ΠΟΠ στην αγορά της Γερμανίας, η Διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ενημερώνει ότι ο Οργανισμός έχει άμεσα προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

pdfΔελτίο Τύπου

Τον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Οικονόμου την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2021.Στον κ. Οικονόμου αναλύθηκε ο ρόλος του Οργανισμού στο σύστημα των Γεωργικών Συμβούλων.  Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στο μέλλον των έξι ΕΠΑΣ και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τον  καταρτισμό ενός νέου Εθνικού Σχεδίου για την στρατηγική της χώρας στον τομέα της Αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

pdfΔελτίο Τύπου

 

livanos elgo3

Επίσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός συνοδεία του Γενικού Γραμματέα κ. Γ. Στρατάκου.  Η Διοίκηση το ενημέρωσε τον Υπουργό για τις δραστηριότητες του Οργανισμού και στη συνέχεια ακολούθησε επικοιδομητική συζήτηση.  

pdfΔελτίο Τύπου

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ συμμετέχει ως συντονιστής εταίρος στο Ερευνητικό Πρόγραμμα ARTOLIO για το οποίο θα επιλέξει πέντε (5) παραγωγούς και δύο (2)ελαιοτριβεία από το Νομό Μεσσηνίας.

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα πραγματοποιήσει δωρεάν τριήμερα σεμινάρια κατάρτισης μελισσοκόμων και προσκαλεί τα  Κέντρα Μελισσοκομίας, τους Μελισσοκομικούς φορείς και τους Αγροτικούς – Μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς των οποίων τα μέλη θα ήθελαν να παρακολουθήσουν τις ταχύρρυθμες εκπαιδεύσεις, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τo παρόν έγραφο, το οποίο και θα αποστείλουν ηλεκτρονικά στο email: .

Στο πλαίσιο των νέων προληπτικών μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19 στη χώρα και αφορούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αναστέλλεται η λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) και των Οικοτροφείων του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς επίσης και όλα τα προγράμματα κατάρτισης των «Νέων Γεωργών», που αυτή τη στιγμή είτε βρίσκονται σε εξέλιξη ή επρόκειτο να ξεκινήσουν. 

Website Security Test