Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Τον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Οικονόμου την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2021.Στον κ. Οικονόμου αναλύθηκε ο ρόλος του Οργανισμού στο σύστημα των Γεωργικών Συμβούλων.  Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στο μέλλον των έξι ΕΠΑΣ και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τον  καταρτισμό ενός νέου Εθνικού Σχεδίου για την στρατηγική της χώρας στον τομέα της Αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

pdfΔελτίο Τύπου

 

livanos elgo3

Επίσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός συνοδεία του Γενικού Γραμματέα κ. Γ. Στρατάκου.  Η Διοίκηση το ενημέρωσε τον Υπουργό για τις δραστηριότητες του Οργανισμού και στη συνέχεια ακολούθησε επικοιδομητική συζήτηση.  

pdfΔελτίο Τύπου

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ συμμετέχει ως συντονιστής εταίρος στο Ερευνητικό Πρόγραμμα ARTOLIO για το οποίο θα επιλέξει πέντε (5) παραγωγούς και δύο (2)ελαιοτριβεία από το Νομό Μεσσηνίας.

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα πραγματοποιήσει δωρεάν τριήμερα σεμινάρια κατάρτισης μελισσοκόμων και προσκαλεί τα  Κέντρα Μελισσοκομίας, τους Μελισσοκομικούς φορείς και τους Αγροτικούς – Μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς των οποίων τα μέλη θα ήθελαν να παρακολουθήσουν τις ταχύρρυθμες εκπαιδεύσεις, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τo παρόν έγραφο, το οποίο και θα αποστείλουν ηλεκτρονικά στο email: .

Στο πλαίσιο των νέων προληπτικών μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19 στη χώρα και αφορούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αναστέλλεται η λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) και των Οικοτροφείων του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς επίσης και όλα τα προγράμματα κατάρτισης των «Νέων Γεωργών», που αυτή τη στιγμή είτε βρίσκονται σε εξέλιξη ή επρόκειτο να ξεκινήσουν. 

Σημαντικό σταθμό στην Ελληνική γεωργία και ειδικότερα στον κλάδο της ελαιοκομίας, αποτελεί ο χαρακτηρισμός 10 (δέκα) εμπορικών ποικιλιών ελιάς ως «προβασικών» μητρικών, ο οποίος επιτεύχθηκε από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ) στα Χανιά. Η ύπαρξη χαρακτηρισμένης «προβασικής» μητρικής φυτείας ποικιλιών ελιάς, αποτελούσε ζητούμενο πολλών ετών και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι Έλληνες φυτωριούχοι, που πληρούν τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, δύναται πλέον να εγκαταστήσουν «βασικές» μητρικές φυτείες και να παράξουν πιστοποιημένα δενδρύλλια ελιάς, με εξασφαλισμένη την «ποικιλιακή ταυτότητα», την «καθαρότητα», την καλή και ομοιόμορφη ανάπτυξη των φυτών και την καλή κατάσταση φυτοϋγείας.

pdfΔελτίο Τύπου

18.09.2020

Με την έκδοση της αριθ. 61/10ης/06.08.2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, αναφορικά με τις υποβληθείσες ενστάσεις υποψηφίων Γεωργικών Συμβούλων κατά της απόφασης πιστοποίησης, ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο 3.084 πιστοποιημένων Γεωργικών Συμβούλων, διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι είναι πλέον ενταγμένοι στο Σύστημα Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις (Σ.Π.Σ.Γ.Ε.), με σκοπό την υποστήριξη των γεωργών  για τη βελτίωση των οικονομικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων της γεωργικής τους εκμετάλλευσης ή επιχείρησης.

Σήμερα 15.09.2020  ημέρα Τρίτη και ώρα 13.00 μ.μ. στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, πραγματοποιήθηκε δημόσια κλήρωση για την άσκηση δύο (2) υποψήφιων Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με τελική κατάταξη κατά σειρά κλήρωσης:

      Επίθετο                                         Όνομα                                          Όνομα Πατρός

1.  ΚΑΖΟΓΛΟΥ                                  ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ                               ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ -ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2.  ΒΕΡΡΑ                                         ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                              ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3.  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ               ΒΑΣΙΛΙΚΗ                                    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
4.  ΒΡΑΧΑ                                        ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ                ΠΑΥΛΟΣ

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 και κατόπιν της από 28.08.2020 ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την οποία παρατείνονται τα ειδικά περιοριστικά μέτρα για όλη την ΠΕ Χαλκιδικής, συνεπώς και η αναστολή όλων των προγραμμάτων κατάρτισης των «Νέων Γεωργών» που επρόκειτο να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 31.8.2020 έως και τη Δευτέρα 14.09.2020.

Νεότερες ανακοινώσεις σχετικά με τη συνέχιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας θα υπάρξουν αναλόγως των επίσημων ενημερώσεων των υγειονομικών αρχών της χώρας, κεντρικών και τοπικών. Οι διοικητικές δομές θα παραμείνουν ανοιχτές, εκτός αν υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Το i-AGRO είναι ένα νέο πληροφοριακό σύστημα για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση (πρότυπα AGRO 2), το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση της λειτουργίας του μηχανισμού ελέγχου και πιστοποίησης, ενισχύοντας τη διαφάνεια όλων των διαδικασιών και διευκολύνοντας την απλή και αποτελεσματική καταχώρηση και διαχείριση δεδομένων.

Σε έξι φιλανθρωπικές οργανώσεις στην Ελλάδα και στην Αμερική δόθηκαν δωρεάν περισσότερα από 1.500 κιλά φέτας με απόφαση της Διοίκησης του  ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Η ποσότητα που διανεμήθηκε προβλεπόταν να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες δράσεις προβολής της φέτας, στη Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη  Γερμανία, στις  ΗΠΑ και στον Καναδά, μέσω των ενεργειών που προβλέπονται στα ευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης που υλοποιεί ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ,  αλλά λόγω της πανδημίας COVID -19 οι δράσεις ανεστάλησαν.

 pdf Δελτίο Τύπου

Εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ τα αποτελέσματα αξιολόγησης του εισαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης των υποψηφίων Γεωργικών Συμβούλων. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αποσταλεί στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) των πιστοποιημένων Γεωργικών Συμβούλων η βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του εισαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης.
Ένσταση κατά της απορριπτικής Απόφασης πιστοποίησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ασκήσουν στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτούς της σχετικής Απόφασης.

pdfΔελτίο Τύπου

Website Security Test