Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

 

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Οργανωτικά κόστη και αντιμετώπισή τους από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς», διοργανώνει το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας & Κοινωνιολογίας στο πλαίσιο σειράς σεμιναρίων, τα οποία αποσκοπούν στην κατανόηση σημαντικών προβλημάτων της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και των ατόμων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, κυρίως μέσω της έρευνας που διεξάγεται από τους ερευνητές του.
Το πρώτο θα λάβει χώρα στις 28 Μαρτίου 2022 και ώρα 10 π.μ. Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, Διευθυντής του ΙΝΑΓΡΟΚ.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και η εγγραφή μπορεί να γίνει στην ακόλουθη φόρμα. Μετά την εγγραφή θα σταλεί ο σύνδεσμος για να συνδεθείτε:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdkzKznfynV53LgcwZTsor8inP9TYfXiCZNjVOCnO52GjI0CA/viewform?fbclid=IwAR2NsV4o6huqBYpYI50BxSXGS4bNSXNLEZgNoAykvY88WJw7p3JspxBlbHQ

Ξεκίνησε με συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ η καταγραφή στην εφαρμογή «ΑΡΤΕΜΙΣ» όλων των επιχειρήσεων του κλάδου παραγωγής – εμπορίας αυγών.

 

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παραχωρήθηκε χθες 16 Μαρτίου 2022, παρουσία δημοσιογράφων, συνέντευξη τύπου για θέματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

foto 1b       foto 2b

ΒΟΚΑ ΑΓΙΟΙ
Στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Γεωργικής Μηχανικής του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ είχε συνάντηση η Αντιπρόεδρος κ. Γεωργία Μπόκα με τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων Καματερού κ. Σταύρο Τσίρμπα στις 2 Φεβρουαρίου 2022.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις συνέργειες και συνεργασίες που πρέπει να αναπτυχθούν για την περαιτέρω λειτουργικότητα του Τμήματος Γεωργικής Μηχανικής, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα αντικείμενα έρευνας του, αλλά στους τρόπους ανάδειξης και αξιοποίησης των κτιριακών του εγκαταστάσεων του, που βρίσκονται στους Αγίους Ανάργυρους Αττικής με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμου, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και ΥΠΑΑΤ).

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ καθηγητή Σ. Χαρουτουνιάν και του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Π. Χατζηνικολάου με τον Περιφερειάρχη Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Π. Νίκα.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υπογραφή συμφώνου  συνεργασίας για την υλοποίηση έργου, το οποίο θα αφορά την εγκατάσταση και ανάπτυξη υποτροπικών δενδρωδών καλλιεργειών σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας. Παράλληλα συζητήθηκε το ενδεχόμενο ίδρυσης  νέου Δημοσίου ΙΕΚ με αντικείμενο τις θερμοκηπιακές - κηπευτικές καλλιέργειες στα Φιλιατρά.

 pdfΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ

Μια διεθνής διάκριση για τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και την Ελλάδα αποτελεί η εκλογή του καθηγητή Σέρκου Χαρουτουνιάν ως μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας - FAO (Food Agricultural Organization) για τις χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας.Η θητεία του καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σέρκου Χαρουτουνιάν θα είναι διετής με δυνατότητα τριών ανανεώσεων.

 
pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναστέλλεται η - με φυσική παρουσία μαθητών/σπουδαστών - λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, των ΕΠΑ.Σ. και των ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ σε όλες τις περιοχές, όπου η τοπική αυτοδιοίκηση ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας τους, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Σε όλες τις προαναφερθείσες εκπαιδευτικές δομές θα εφαρμοσθεί εξ αποστάσεως διδασκαλία για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές.

Website Security Test