Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για τη συγκρότηση της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (ΕΗΔΕ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σύμφωνα με την 26009/12-5-2022 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 14:30.

Ξεκίνησαν οι ενέργειες δημοσιοποίησης των έξι Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) στον αγροτικό τομέα μέσω μιας σειράς εκδηλώσεων «open days» με στόχο οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίσουν τις δραστηριότητες και τα αντικείμενά τους.

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκδήλωση Αμαλιάδα  Εκδήλωση ΙΕΚ Ιωαννίνων
 

Εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 η νέα πιστοποιημένη Μονάδα Έρευνας Ποιότητας Γάλακτος, του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων στο Κέντρο Γάλακτος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Η νέα Μονάδα που εντάσσεται στη μεγάλη επιστημονική οικογένεια του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, θα βοηθήσει περαιτέρω στην αναβάθμιση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας του αιγοπρόβειου γάλακτος και των τυροκομικών προϊόντων, αλλά και στην ανάδειξη της αξίας προέλευσής τους.

 

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Οργανωτικά κόστη και αντιμετώπισή τους από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς», διοργανώνει το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας & Κοινωνιολογίας στο πλαίσιο σειράς σεμιναρίων, τα οποία αποσκοπούν στην κατανόηση σημαντικών προβλημάτων της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και των ατόμων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, κυρίως μέσω της έρευνας που διεξάγεται από τους ερευνητές του.
Το πρώτο θα λάβει χώρα στις 28 Μαρτίου 2022 και ώρα 10 π.μ. Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, Διευθυντής του ΙΝΑΓΡΟΚ.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και η εγγραφή μπορεί να γίνει στην ακόλουθη φόρμα. Μετά την εγγραφή θα σταλεί ο σύνδεσμος για να συνδεθείτε:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdkzKznfynV53LgcwZTsor8inP9TYfXiCZNjVOCnO52GjI0CA/viewform?fbclid=IwAR2NsV4o6huqBYpYI50BxSXGS4bNSXNLEZgNoAykvY88WJw7p3JspxBlbHQ

Ξεκίνησε με συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ η καταγραφή στην εφαρμογή «ΑΡΤΕΜΙΣ» όλων των επιχειρήσεων του κλάδου παραγωγής – εμπορίας αυγών.

 

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παραχωρήθηκε χθες 16 Μαρτίου 2022, παρουσία δημοσιογράφων, συνέντευξη τύπου για θέματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

foto 1b       foto 2b

ΒΟΚΑ ΑΓΙΟΙ
Στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Γεωργικής Μηχανικής του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ είχε συνάντηση η Αντιπρόεδρος κ. Γεωργία Μπόκα με τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων Καματερού κ. Σταύρο Τσίρμπα στις 2 Φεβρουαρίου 2022.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις συνέργειες και συνεργασίες που πρέπει να αναπτυχθούν για την περαιτέρω λειτουργικότητα του Τμήματος Γεωργικής Μηχανικής, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα αντικείμενα έρευνας του, αλλά στους τρόπους ανάδειξης και αξιοποίησης των κτιριακών του εγκαταστάσεων του, που βρίσκονται στους Αγίους Ανάργυρους Αττικής με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμου, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και ΥΠΑΑΤ).

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ καθηγητή Σ. Χαρουτουνιάν και του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Π. Χατζηνικολάου με τον Περιφερειάρχη Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Π. Νίκα.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υπογραφή συμφώνου  συνεργασίας για την υλοποίηση έργου, το οποίο θα αφορά την εγκατάσταση και ανάπτυξη υποτροπικών δενδρωδών καλλιεργειών σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας. Παράλληλα συζητήθηκε το ενδεχόμενο ίδρυσης  νέου Δημοσίου ΙΕΚ με αντικείμενο τις θερμοκηπιακές - κηπευτικές καλλιέργειες στα Φιλιατρά.

 pdfΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ

Website Security Test