Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

12/11/2018

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, με εκτελεστικό οργανισμό την εταιρεία NOVACERT ΕΠΕ, συμμετείχε από την Κυριακή 21 έως την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, στην έκθεση SIAL Paris, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο, στο πλαίσιο υλοποίησης του τριετούς Προγράμματος ενημέρωσης και προώθησης της Φέτας ΠΟΠ με διακριτικό τίτλο «Feta PDO. Let’s get real!». Περισσότεροι από 310.000 επαγγελματίες από όλο τον κόσμο επισκέφθηκαν την έκθεση, στην οποία συμμετείχαν 7.200 εκθέτες από 119 χώρες.

08/11/2018

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πιστοποίηση και εγγραφή των ενδιαφερομένων φυσικών προσώπων στο Μητρώο των Γεωργικών Συμβούλων που τηρείται από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού και σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο της αριθ.163/13692/1-2-2018(ΦΕΚ 267 Β΄) απόφασης.

23/10/2018

Από το Παρίσι ξεκίνησαν οι δράσεις του Προγράμματος προώθησης της Φέτας στις αγορές του εξωτερικού «Feta PDO. Let’s get real». Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, με εκτελεστικό οργανισμό την εταιρεία NOVACERT συμμετέχει από την Κυριακή 21 έως την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο, την έκθεση SIAL Paris, η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 7.000 εκθέτες από 110 χώρες, ανάμεσα στους οποίους 240 από την Ελλάδα, ενώ αναμένονται περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες, σχεδόν από όλες τις χώρες του κόσμου. 

Το κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στη Σκύδρα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τον Δήμο Σκύδρας θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική-ενημερωτική εκδήλωση  με θέμα: «Θρέψη-Λίπανση των οπωροφόρων δένδρων», στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του όσο αφορά την κατάρτιση και ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Σκύδρας (2ο χιλ Μαυροβούνι –Έδεσσας) στις 02 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 17:00.

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ – εργαλείο αγροτικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας»,

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 11:00, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης.

 

Leucaspius delineatus u1 TeiglerF

Το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ) στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων (ΕΠΣΑΔ,) καλεί  ερασιτέχνες αλιείς από όλη την Ελλάδα που ψαρεύουν  από την ακτή, από βάρκα ή με ψαροντούφεκο να δηλώσουν συμμετοχή για τη 2η φάση της έρευνας, επικοινωνόντας με την ομάδα έρευνας της ερασιτεχνικής αλιείας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και / ή στους αριθμούς 25940 23820 & 22691. Η συμμετοχή των ερασιτεχνών αλιέων αφορά στη συμπλήρωση αλιευτικού ημερολογίου.

Η έρευνα θα δώσει στον συμμετέχοντα ερασιτέχνη αλιέα τη δυνατότητα να παρέχει πολύ σημαντικές πληροφορίες στους ερευνητές και με αυτό τον τρόπο να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της ερασιτεχνικής αλιείας στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Από  τις 17 έως τις 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Περιφερειακή Συνάντηση Συντονισμού της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου (Regional Co-ordination Group of the Mediterranean & the Black Sea–RCG 2018), διοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ-ΕΛΓΟ) και θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του ΙΝΑΛΕ, στη Νέα Πέραμο Καβαλάς. 

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Ελληνικό Σήμα στην ελιά και στο ελαιόλαδο: η συμβολή του στην τυποποίηση και προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων», την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλης Κόκκαλης, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Ολυμπία Τελιγιορίδου,ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Νικόλαος Κατής, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, κ. Σπύρος Μάμαλης, ο  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος. Ειδικές εισηγήσεις και παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, ο  Γενικός Γραμματέας του ΣΕΒΙΤΕΛ κ. Γεώργιος Οικονόμου και η Προϊσταμένη του Τμήματος Πιστοποίησης του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ κα Βιργινία Φυντανή. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Δημοσιογράφος του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ κα Μαργαρίτα Καλαφατάκη.

Οι εγγραφές στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις από τις 03 μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου 2018, στις κατά τόπους έδρες των έξι ΕΠΑΣ και συγκεκριμένα στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στην Κρήτη, στη Νεμέα, στην Καλαμπάκα και στο Μαρούσι (ΕΠΑΣ Συγγρού).

pdfΔελτίο Τύπου

Σε ισχύ τέθηκαν οι Κανονισμοί Απονομής του Ελληνικού Σήματος στο Εξαιρετικό Παρθένο, στο Παρθένο Ελαιόλαδο και στις Επιτραπέζιες Ελιές, που καθιερώνουν ενιαίες αρχές και διαδικασίες για τον έλεγχο και την απονομή του Ελληνικού Σήματος. Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ δέχεται αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του κλάδου που επιθυμούν να διαθέσουν στην αγορά με την επωνυμία τους τα προϊόντα: "Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο", "Παρθένο Ελαιόλαδο"  και "Επιτραπέζιες Ελιές", τα οποία θα φέρουν στην επισήμανσή τους το Ελληνικό Σήμα. Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση θα πρέπει να υποβάλει ανάλογα με την δραστηριότητά της και την κατηγορία των προϊόντων της τα ακόλουθα:

 1. pdfΑίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση – Υπόδειγμα 1 για την Απονομή του Ελληνικού Σήματος στο Εξαιρετικό Παρθένο και Παρθένο ελαιόλαδο (GRM.OIL–A–01/1)

2. pdfΑίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση –Υπόδειγμα 2 για τη χορήγηση Ειδικής βεβαίωσης (GRM. OIL -A-02/1)
3. pdfΑίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση – Υπόδειγμα 1 για την Απονομή του Ελληνικού Σήματος στις Επιτραπέζιες Ελιές (GRM.OLIVE–A–01/1)
4. pdfΑίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση – Υπόδειγμα 2 για τη χορήγηση Ειδικής βεβαίωσης (GRM. OLIVE -A-02/1)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία απονομής του Ελληνικού Σήματος περιλαμβάνονται στους ακόλουθους Κανονισμούς:

1. pdfΚανονισμός Ελέγχου, Οικονομικών Όρων & Διαδικασιών Απονομής Ελληνικού Σήματος στο Εξαιρετικό Παρθένο και Παρθένο ελαιόλαδο (GRM. OIL-R-01/1)
2.pdf Κανονισμός Ελέγχου, Οικονομικών Όρων & Διαδικασιών Απονομής Ελληνικού Σήματος στις Επιτραπέζιες Ελιές (GRM. OLIVE -R-01/1)

 

Διαβάστε εδώ το  pdf ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ απαντώντας σε ανάρτηση της ιστοσελίδας «www.agronews.gr» σχετικά με πρόστιμα που πρόσφατα επέβαλε σε επιχειρήσεις παραγωγής, μεταποίησης, τυποποίησης, διακίνησης και εμπορίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων εξέδωσε σχετικό διευκρινιστικό Δελτίο Τύπου.

pdfΔελτίο Τύπου 

Η 01η.06.2018 σηματοδοτεί την έναρξη ισχύος των συμβάσεων για τα προγράμματα προώθησης της φέτας ΠΟΠ στο εξωτερικό, μετά την υπογραφή τους στις 24.05.2018 από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Καθηγητή Ν. Κατή.

pdfΔελτίο Τύπου

Website Security Test