Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Η αξιολόγηση των αιτήσεων υποψηφιοτήτων και ο ορισμός των μελών της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας πραγματοποιήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κατά την 127η/10-1-2019 συνεδρίασή του.  

pdfΑπόφαση_ΔΣ_ΕΗΔΕ

 

Elia

Στο πλαίσιο της ανάληψης Εμβληματικών Πρωτοβουλιών, από τον τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ, για οριζόντιες ερευνητικές δράσεις σε αναδυόμενους επιστημονικούς τομείς με ισχυρή κοινωνική απήχηση, συστήθηκε Εθνικό Ερευνητικό Δίκτυο στην αλυσίδα αξίας της "Ελιάς".
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση για τα ελληνικά δεδομένα με αρχικό προϋπολογισμό 3, 1 εκ. ευρώ, που αφορά την ανάπτυξη και βελτιστοποίηση των προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου και των μεθόδων παραγωγής τους. Συγκεκριμένα, το Εθνικό Ερευνητικό Δίκτυο στην αλυσίδα αξίας της "Ελιάς", χρησιμοποιώντας γονιδιωματικές και προηγμένες διαγνωστικές τεχνολογίες, έχει σκοπό την ιχνηλάτηση, ανάδειξη, ταυτοποίηση, πιστοποίηση των ποικιλιών της ελιάς και τη βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής βρώσιμης ελιάς και ελαιολάδου.
Επιστημονικός συντονιστής της δράσης είναι ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ Αθανάσιος Μολασιώτης. Επίσης, από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ορίστηκε ιδρυματική υπεύθυνη η Δρ Γεωργία Ουζουνίδου. Το διετές πρόγραμμα έχει τρία υποέργα, τα οποία θα ασχοληθούν με τη γενετική της ελιάς, τα προϊόντα της ελιάς και τη φυτοπροστασία.

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Υποέργο 1 πατήστε εδώ

30.01.2019

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στην 11η ZOOTECHNIA σας ενημερώνουμε για τις δράσεις του:

23.01.2019

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, με εκτελεστικό οργανισμό την εταιρεία NOVACERT ΕΠΕ, συμμετείχε από την Κυριακή 13 έως την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, στην έκθεση WINTER FANCY FOOD SHOW στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο, στο πλαίσιο υλοποίησης του τριετούς Προγράμματος ενημέρωσης και προώθησης της Φέτας ΠΟΠ με διακριτικό τίτλο «Feta PDO. Let’s get real!». Περισσότερα από 80.000 προϊόντα εκτίθενται στην έκθεση αυτή, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 1.400 εκθέτες από όλο τον κόσμο.

Την ανάθεση δημιουργίας φακέλου υποβολής αίτησης για την καταχώριση της ονομασίας «Ελληνικό Γιαούρτι» στο Μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης – Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της ΕΕ ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ), ενέκρινε το ΔΣ του  ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ κατά την τελευταία συνεδρίασή του. 

Στόχος της κατοχύρωσης του Ελληνικού Γιαουρτιού ως ΠΓΕ είναι η προστασία του από προσπάθειες απομίμησης, που παρατηρούνται σε αγορές του εξωτερικού, με τη χρήση ονομασιών «Greek yogurt» ή «Greek style yogurt» και ταυτόχρονα η ανάδειξη των μοναδικών ποιοτικών του χαρακτηριστικών.

pdf Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων, προκειμένου να πιστοποιηθούν ως Γεωργικοί Σύμβουλοι και να εγγραφούν στο σχετικό Μητρώο, που θα τηρείται στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Συνολικά υποβλήθηκαν 3.665 αιτήσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν και μετά την εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση, οι επιτυχόντες των εξετάσεων θα  εγγραφούν στο Μητρώο. Η πιστοποίηση θα έχει ισχύ για πέντε χρόνια.

pdfΔελτίο Τύπου

Αναρτώνται οι νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έχουν υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) και Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων (ΔΟΣ).

 

pdfΕγκύκλιος   pdfΝόμος 3213    pdfΝόμος 4281   pdfΝόμος 4571

14/12/2018

Παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων φυσικών προσώπων για την εγγραφή τους στο Μητρώο των Γεωργικών Συμβούλων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και την ένταξή τους στο Εθνικό Σύστημα Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις (ΣΠΣΓΕ).

Το κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ Σκύδρας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Έδεσσας  «Ο Κάρανος», στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, όσο αφορά την κατάρτιση και ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού, θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική-ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Διαχείμανση μελισσοσμηνών, βαρρόα, νοσεμίαση και τρόποι αντιμετώπισής τους».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ Σκύδρας (2ο χιλ. Μαυροβούνι –Έδεσσας) στις 10 Δεκεμβρίου,  ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00

Το Τμήμα Γεωργικής Μηχανικής του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων διοργανώνει ημερίδα παρουσίασης του έργου «Ενίσχυση της υφιστάμενης εργαστηριακής υποδομής του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού –“ΔΗΜΗΤΡΑ” για τον έλεγχο ψεκαστικών μηχανημάτων» τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 στις εγκαταστάσεις του Τμήματος (Δημοκρατίας 61, Άγιοι Ανάργυροι Αττικής, Αμφιθέατρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης).

12/11/2018

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, με εκτελεστικό οργανισμό την εταιρεία NOVACERT ΕΠΕ, συμμετείχε από την Κυριακή 21 έως την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, στην έκθεση SIAL Paris, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο, στο πλαίσιο υλοποίησης του τριετούς Προγράμματος ενημέρωσης και προώθησης της Φέτας ΠΟΠ με διακριτικό τίτλο «Feta PDO. Let’s get real!». Περισσότεροι από 310.000 επαγγελματίες από όλο τον κόσμο επισκέφθηκαν την έκθεση, στην οποία συμμετείχαν 7.200 εκθέτες από 119 χώρες.

Website Security Test