Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

ΒΟΚΑ ΑΓΙΟΙ
Στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Γεωργικής Μηχανικής του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ είχε συνάντηση η Αντιπρόεδρος κ. Γεωργία Μπόκα με τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων Καματερού κ. Σταύρο Τσίρμπα στις 2 Φεβρουαρίου 2022.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις συνέργειες και συνεργασίες που πρέπει να αναπτυχθούν για την περαιτέρω λειτουργικότητα του Τμήματος Γεωργικής Μηχανικής, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα αντικείμενα έρευνας του, αλλά στους τρόπους ανάδειξης και αξιοποίησης των κτιριακών του εγκαταστάσεων του, που βρίσκονται στους Αγίους Ανάργυρους Αττικής με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμου, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και ΥΠΑΑΤ).

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ καθηγητή Σ. Χαρουτουνιάν και του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Π. Χατζηνικολάου με τον Περιφερειάρχη Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Π. Νίκα.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υπογραφή συμφώνου  συνεργασίας για την υλοποίηση έργου, το οποίο θα αφορά την εγκατάσταση και ανάπτυξη υποτροπικών δενδρωδών καλλιεργειών σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας. Παράλληλα συζητήθηκε το ενδεχόμενο ίδρυσης  νέου Δημοσίου ΙΕΚ με αντικείμενο τις θερμοκηπιακές - κηπευτικές καλλιέργειες στα Φιλιατρά.

 pdfΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ

Μια διεθνής διάκριση για τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και την Ελλάδα αποτελεί η εκλογή του καθηγητή Σέρκου Χαρουτουνιάν ως μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας - FAO (Food Agricultural Organization) για τις χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας.Η θητεία του καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σέρκου Χαρουτουνιάν θα είναι διετής με δυνατότητα τριών ανανεώσεων.

 
pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναστέλλεται η - με φυσική παρουσία μαθητών/σπουδαστών - λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, των ΕΠΑ.Σ. και των ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ σε όλες τις περιοχές, όπου η τοπική αυτοδιοίκηση ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας τους, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Σε όλες τις προαναφερθείσες εκπαιδευτικές δομές θα εφαρμοσθεί εξ αποστάσεως διδασκαλία για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές.

Με απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ δημοσιοποιείται το οριστικό Μητρώο  Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών (Φ.Π.Γ.Σ.)

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Κατάρτισης, ανέλαβε να πραγματοποιήσει 3ήμερα σεμινάρια κατάρτισης μελισσοκόμων στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 1.3 με τίτλο «Ταχύρρυθμες Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων 2022»

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Κατάρτισης, ανέλαβε να πραγματοποιήσει 3ήμερα σεμινάρια κατάρτισης μελισσοκόμων στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 1.3 με τίτλο «Ταχύρρυθμες Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων 2021»

Website Security Test