Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Spoudase Festival
H Ξυλογλυπτική ΕΠΑΣ Καλαμπάκας συμμετέχει στην έκθεση με θέμα: "Ξύλο ένα υλικό πολλά πρόσωπα",  που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως  και τις 8 Ιουνίου στην Καρδίτσα.  Στην έκθεση οι σπουδαστές μας θα παρουσιάσουν τα σημαντικότερα έργα τους.
 

logo balkannabisΤον Οργανισμό εκπροσώπησε η Δρ Ελένη Τσαλίκη ερευνήτρια του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Η  Δρ Τσαλίκη παρουσίασε στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 πληθώρα πολύτιμων στοιχείων που έχουν προκύψει από τις έρευνες στις ποικιλίες κλωστικής κάναβης που διεξάγει ο ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ. Το παρόν στην έκθεση και στις παράλληλες εκδηλώσεις έδωσαν πολλά στελέχη του Οργανισμού μας.

 

 

Η υπεύθυνη του Κέντρου  "ΔΗΜΗΤΡΑ" Γρεβενών κ. Ανδριάνα Βασιλοπούλου εκπροσώπησε τον Οργανισμό μας στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:«H συμβολή της ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων στην παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και στην προστασία του περιβάλλοντος». Η κ. Βασιλοπούλου μίλησε για τη συμβολή της εκπαίδευσης - κατάρτισης στην παραγωγή ασφαλών αγροτικών προϊόντων.
Την εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαϊου στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Μεσόβουνου Κοζάνης, διοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Εορδαίας και Τ.Ο.Ε.Β Μεσόβουνου.

Στο 2ο «Spoudase Festival» συμμετείχε ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ προβάλλοντας το έργο των έξι Επαγγελματικών του Σχολών. Στο stand του Οργανισμού μας υπήρχαν έργα των σπουδαστών της Ξυλογλυπτικής Σχολής Καλαμπάκας, κρασιά από τη Γεωργική ΕΠΑΣ Νεμέας και κηποτεχνικές κατασκευές των σπουδαστών στην ΕΠΑΣ Συγγρού. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 19-20 Μαϊου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ερευνητές του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ συμμετέχουν στην ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο των δράσεων της 3ης Οικογιορτής Λάρισας. "ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ" είναι το θέμα της ημερίδας και προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο Δρ Χρίστος Τσαντήλας, ο οποίος θα αναφερθεί στη σχέση εδάφους και ανθρώπινης υγείας και η Δρ Σμαρώ Σωτηράκη, η οποια θα τονίσει τον ρόλο της ελληνικής φύσης στην κτηνιατρική.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30-21:30 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

pdfΠρόσκληση

pdfΠρόγραμμα

 

rodakino

Το θέμα της εκδήλωσης είναι: "Ροδάκινο 2018 – Ποιότητα, Απορρόφηση & Διάθεση» και τη διοργανώνουν το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ν. Ημαθίας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ,  το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γεωπόνων Ν. Ημαθίας και τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Μακροχωρίου Ημαθίας (Αριστοτέλους 2- (έναντι ΕΑΚ Βέροιας), στις 6.00 το απόγευμα.Οι εισηγήσεις της ημερίδας θα καλύψουν τρεις θεματικές ενότητες σχετικά με την φετινή παραγωγή Ροδάκινου (Συμπύρηνο και Επιτραπέζιο) και μπορούν να την παρακολουθήσουν όσοι αγρότες, παραγωγοί, γεωπόνοι και φορείς σχετικοί με το αντικείμενο επιθυμούν. Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη.  

Ημερίδα με θέμα:" Η αξία του γίδινου γάλακτος και των προϊόντων του" διοργανώνει η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών την Τρίτη 24 Απριλίου.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Δ. Χατζής" και θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ.

pdf Πρόσκληση      pdf Πρόγραμμα

Το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων και ο ΤΟΕΒ Νάουσας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα«Διαχείριση Αρδευτικών Νερών». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ στη Νάουσα (Φυτώριο),  την Παρασκευή 20 Απριλίου από τις 9:00 έως τις 15:00.

pdf Πρόσκληση - Πρόγραμμα

Εθνική συνάντηση επικεντρωμένη στον τομέα των αγροτικών προϊόντων διατροφής και του περιβάλλοντος - μεταφορά της ευρωπαϊκής εμπειρίας

 Στις 24 Μαΐου διοργανώνεται συνάντηση, στο πλαίσιο της Μόνιμης Επιτροπής Γεωργικής Έρευνας (SCAR), της δράσης συντονισμού και υποστήριξης CASA που υποστηρίζει την SCAR, από τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και το Ελληνικό Φόρουμ Βιοοικονομίας. Η εκδήλωση θα πραγματοπουθεί στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων & Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ (Τέρμα Αλκμάνος, Ιλίσια).

Ημερίδα με θέμα:"Φυσιολογία, Θρέψη και Φυτοπροστασία Ακτινιδιάς" διοργανώνει το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δέντρων Νάουσας την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 9.30 π.μ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του συντονισμού της εκδήλωσης Δρ Θωμά Σωτηρόπουλο  στο τηλέφωνο 2332041548.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Εχθροί και Ασθένειες του Αμπελιού» διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Μεσσαράς (Πρότυπο  Γεωργικό Σχολείο) του  ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την 27η Μαρτίου 2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 9 π.μ.  
Εισηγητής θα είναι ο κ. Μπαγκής Νικόλαος,  Γεωπόνος  στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου.  Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα διδασκαλίας του Πρότυπου Γεωργικού Σχολείου Μεσσαράς  Ηρακλείου Κρήτης.  Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο σεμινάριο να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2892031500 και 2892031259, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ». 

Website Security Test