Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Με εξαιρετική επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή γεωπόνων, παραγωγών, εκπροσώπων φορέων, εταιρειών και σπουδαστών, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Κλωστική κάνναβη – Καλλιέργεια – Προοπτικές» την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το  ΙΕΛΥΑ/ Εργαστήριο Ελαιολάδου Μυτιλήνης και  την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "ΜΟΔΟΥΣΑ",  με ομιλήτριες την κ. Ε. Κουζούμη, υπεύθυνη Εργαστηρίου Ελαιολάδου Μυτιλήνης του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ  και την κ. Β. Βανδέρα χημικό, εξωτερική συνεργάτιδα του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12/10/2016 στις εγκαταστάσεις της  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "ΜΟΔΟΥΣΑ".

afisa ierapetra1Το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων (πρώην Ινστιτούτο Εγγείων Βελτιώσεων) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο "Ποιότητα εδαφοϋδατικών πόρων στη λεκάνη Ιεράπετρας και αγροτική παραγωγή" την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:30 στη Δημοτική Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στην Ιεράπετρα. 

Συνδιοργανωτές της Ημερίδας είναι η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ο Δήμος Ιεράπετρας και ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας.

 

 

 

pdfProgramma_Ierapetra.pdf

Afisa Filiatra1Το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων (πρώην Ινστιτούτο Εγγείων Βελτιώσεων) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο "Ποιότητα εδαφοϋδατικών πόρων στη λεκάνη Τριφυλίας και αγροτική παραγωγή" την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:30 στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών. 

Συνδιοργανωτές της Ημερίδας είναι η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, ο Δήμος Τριφυλίας, ο Σύλλογος Γεωπόνων Τριφυλίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

 

 

pdfProsklisi_kai_Programma_Filiatra.pdf

Στον κατάλογο με τα ΠΟΠ - ΠΓΕ ελληνικά προϊόντα προστέθηκε η Φάβα ΦενεούΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 14.09.2016 την καταχώρισή της στο Μητρώο Προστατευόμενων Ενδείξεων. Η  Φάβα Φενεού αποτελεί το 104ο ελληνικό προϊόν, που είναι εγγεγραμμένο στο σχετικό Μητρώο. Η Ελλάδα, όσον αφορά τον αριθμό καταχωρισμένων προϊόντων, βρίσκεται στην 5η θέση  με 104 προϊόντα, με πρώτη την Ιταλία (285), δεύτερη τη Γαλλία (233), τρίτη την Ισπανία (193) και τέταρτη την Πορτογαλία (137).

 

Η προθεσμία υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης έτους 2016 ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2016 και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2016. Καλούνται οι υπόχρεοι να υποβάλουν τις δηλώσεις τους εντός της ανωτέρω προθεσμίας. 

pdfAnakoinosi_imerominion_gia_periousiaki_katastasi.pdf

Νέα σελίδα στην εφαρμοσμένη αγροτική έρευνα στη Δυτική Ελλάδα ανοίγει μετά την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας στις 29 Ιουλίου μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών-Τμήμα Φυτοπροστασίας Πατρών).

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Α. Καλογιάννη καθώς και τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ Γ. Καρέτσο και κ. Αθ. Βλάχο, επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών και την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή, την Τρίτη 12 Ιουλίου.

Την παραχώρηση 217 στρεμμάτων που ανήκουν στον ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ,  στο Δήμο Λαρισαίων ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου παρουσία εκ μέρους του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ του Πρόεδρου Δρ. Γεωργίου Καρέτσου και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Αθανασίου Βλάχου, κατά τη διάρκεια άτυπου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων την Τρίτη 12 Ιουλίου.

Ο Γενικός Διευθυντής Έρευνας Δρ Αριστοτέλης Παπαδόπουλος συμμετείχε στην Ελληνική Αντιπροσωπία, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη, που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Ισραήλ, όπου και υπεγράφει Κοινή Διακήρυξη Συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα. O Ισραηλινός Υπουργός κ. Uri Ariel έδειξε ιδαίτερο ενδιαφέρον για την εισαγωγή από την Ελλάδα μεγάλων ποσοτήτων αυγών και γάλακτος και τη συνεργασία σε θέματα Αλιείας.

Στο 8ο Διεθνές Συνέδριο Γονιδιωματικής της οικογένειας των Ροδανθών (Rosaceae), θα συμμετάσχει το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Angers της Γαλλίας από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου 2016.

Το  βραβείο Natura 2000 για το 2016, στην κατηγορία “Διασυνοριακή συνεργασία και δικτύωση”, κατέκτησε το έργο για την προστασία της νανόχηνας. Πρόκειται για το πρόγραμμα LIFE+ με τίτλο: «Διαφύλαξη του Φιννοσκανδικού πληθυσμού της Νανόχηνας σε σημαντικές περιοχές διαχείμασης και στάθμευσης κατά μήκος της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής διαδρομής». 

Website Security Test