Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Α. Καλογιάννη καθώς και τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ Γ. Καρέτσο και κ. Αθ. Βλάχο, επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών και την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή, την Τρίτη 12 Ιουλίου.

Την παραχώρηση 217 στρεμμάτων που ανήκουν στον ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ,  στο Δήμο Λαρισαίων ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου παρουσία εκ μέρους του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ του Πρόεδρου Δρ. Γεωργίου Καρέτσου και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Αθανασίου Βλάχου, κατά τη διάρκεια άτυπου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων την Τρίτη 12 Ιουλίου.

Ο Γενικός Διευθυντής Έρευνας Δρ Αριστοτέλης Παπαδόπουλος συμμετείχε στην Ελληνική Αντιπροσωπία, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη, που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Ισραήλ, όπου και υπεγράφει Κοινή Διακήρυξη Συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα. O Ισραηλινός Υπουργός κ. Uri Ariel έδειξε ιδαίτερο ενδιαφέρον για την εισαγωγή από την Ελλάδα μεγάλων ποσοτήτων αυγών και γάλακτος και τη συνεργασία σε θέματα Αλιείας.

Στο 8ο Διεθνές Συνέδριο Γονιδιωματικής της οικογένειας των Ροδανθών (Rosaceae), θα συμμετάσχει το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Angers της Γαλλίας από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου 2016.

Το  βραβείο Natura 2000 για το 2016, στην κατηγορία “Διασυνοριακή συνεργασία και δικτύωση”, κατέκτησε το έργο για την προστασία της νανόχηνας. Πρόκειται για το πρόγραμμα LIFE+ με τίτλο: «Διαφύλαξη του Φιννοσκανδικού πληθυσμού της Νανόχηνας σε σημαντικές περιοχές διαχείμασης και στάθμευσης κατά μήκος της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής διαδρομής». 

Μέσα στο μήνα Ιούνιο, ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ θα υλοποιήσει 78 ταχύρρυθμες  εκπαιδεύσεις σε Μελισσοκόμους  σε όλη τη χώρα. 

Ξεκινούν αύριο Τέταρτη 1 Ιουνίου 2016 οι εγγραφές στις έξι Επαγγελματικές Γεωργικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» για το σχολικό έτος 2016 - 2017. Οι σχολές προσφέρουν σύγχρονη Γεωργική Εκπαίδευση και εποπτεύονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η φοίτηση στις ΕΠΑ.Σ. είναι διετής και παρέχεται δωρεάν σίτιση και στέγαση στους σπουδαστές.

Oμάδα Τούρκων επιστημόνων στo πλαίσιo του προγράμματος ERASMUS+  επισκέφθηκε μονάδες του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ στη Θεσσαλονίκη, τη Νάουσα και την Αττική,  καθώς και άλλες ερευνητικές δομές της χώρας μας. 

 

2o Πρόγραμμα Επιμόρφωσης των Επιθεωρητών-Ελεγκτών του Μητρώου του ΕΛ.Γ.Ο. – ΔΗΜΗΤΡΑ

Το 2ο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης των Επιθεωρητών - Ελεγκτών του Μητρώου του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ, με τίτλο: «Έλεγχος & Πιστοποίηση ΠΟΠ/ΠΓΕ Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης - Δειγματοληψία», πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2016.

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Αγίου Μάμαντος στη Χαλκιδική θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 27 Μαΐου εξετάσεις πιστοποίησης στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων. Πριν τις εξέτασεις θα προηγηθεί δωρεάν διήμερη κατάρτιση την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Μαΐου.

Website Security Test