Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

ladi kai eliesΟ ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ο φορέας που θα απονέμει το Ελληνικό Σήμα στο εξαιρετικό παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και στις επιτραπέζιες ελιές  σύμφωνα με τους δύο αντίστοιχους κανονισμούς που πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής μιας επιχείρησης στη διαδικασία για την απόκτησή του, όσο και το ετήσιο τέλος χρήσης τους. 

Blaxos Ouzounidou EFE

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Φυτωριούχων Ελλάδας (ΕΦΕ) συμμετείχαν ο Δ/νων Σύμβουλος κ. Αθαν. Βλάχος και η Δ/ντρια ανάπτυξης ερευνητικών και τεχνολογικών δραστηριοτήτων του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Γ. Ουζουνίδου. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου στην Αθήνα. Κύριο θέμα της ημερίδας ήταν ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας, καθώς ο τομέας του γενετικού υλικού ρυθμίζεται ακόμα από τον Ν.1564/1985 και η δημιουργία βάσης συνεργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών.

Το Τμήμα Γεωργικής Μηχανικής, ως Εργαστήριο Αναφοράς Επιθεωρήσεων του Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 146 ελέγχους Σταθμών Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (ΣΤΕΕΕΓΦ).
Για το μήνα Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθοι έλεγχοι ΣΤΕΕΕΓΦ:
12-16/06/2017: Βοιωτία (αρ. πρωτ. αίτησης: 542/01.6.2017) και
                          Χαλκιδική (αρ. πρωτ. αίτησης: 442/02.5.2017)
26-27/06/2017: Λακωνία (αρ. πρωτ. αίτησης: 480/17.5.2017)
Τελευταία εβδομάδα Ιουνίου: Αττική (αρ. πρωτ. αίτησης: 178/01.3.2017).

 

Purcell KD DRAMAΤο Κέντρο - ΔΗΜΗΤΡΑ Δράμας επισκέφθηκε ο κ. Bryan Purcell, Crop Assessment Analyst of U.S.D.A (United States Department of Agriculture) για την Ευρώπη και τη Β. Αφρική.  Ο υπεύθυνος του Κέντρου - ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Ά. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Purcell για την κατάσταση της καλλιέργειας του ηλίανθου στη χώρα μας και στη συνέχεια επισκέφτηκαν αγρούς της περιοχής.

Συνάντηση με εκπροσώπους των μεγαλύτερων Super Markets όλης της χώρας πραγματοποιήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στην Αθήνα στις 14/06/2017. Σκοπός της συνάντησης που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πιστοποίησης και Προδιαγραφών, ήταν η ενημέρωση για την οδηγία που δόθηκε στη χώρα μας σχετικά με τη χρήση των ενωσιακών συμβόλων στα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα.

 

 

bkk5Την Κυριακή 11 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων το 16ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος με εκδηλώσεις αφιερωμένες στη σχέση του ανθρώπου με τα ελληνικά φυτά, στα προϊόντα μεταποίησής τους και στο φυσικό περιβάλλον γενικότερα.

aff2bΟι βασικές αρχές του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη του κλάδου των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ) παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τον Υπουργό κ. Ε. Αποστόλου την Τετάρτη 31 Μαΐου.
Δώδεκα είναι οι ελληνικές ποικιλίες αρωματικών φυτών, όπως το τσάι του βουνού, η ρίγανη, το φασκόμηλο και το χαμομήλι, που προτείνονται από το «Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης για την καλλιέργεια, επεξεργασία και εμπορία των Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα».
Το σχέδιο, έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ, ώστε να δεχθούν οι υπεύθυνοι της ομάδας εργασίας παρατηρήσεις, προτάσεις κ.λπ. επί του περιεχομένου του, ενώ περιλαμβάνει έναν οδηγό για τις ενδεικνυόμενες ανά περιοχή και γεωγραφική ζώνη ποικιλίες, με πλήρεις καλλιεργητικές οδηγίες ανά προϊόν.

                                                                                                                                 Διαβάστε εδώ όλο το Σχέδιο

Επικύρωση του από 14/06/2017 πρακτικού αξιολόγησης καθώς και των πινάκων αξιολόγησης των εγκεκριμένων και των απορριφθέντων υπευθύνων, που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή, σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 19603/19-5-2017 πρόσκλησης ενδιαφέροντος για φυσικά πρόσωπα (εκτός του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) για την σύναψη συμβάσεων μίσθωσης ιδιωτικού έργου υπευθύνων στα προγράμματα κατάρτισης, της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

pdfApofasi_25122_15-6-2017.pdf

pdfPraktiko_Epitropis_14-6-2017.pdf

xlsΠΙΝΑΚΕΣ_ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ_ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.xls

 

Prosklisi

Η Ερευνητική Μονάδα GIS του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει στις 25 – 26 Μαΐου 2017, στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του ΓΠΑ,  το 2ο Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον.  

Ερευνητές από τον  ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου με προφορικές εισηγήσεις. 

Σκοπός του συνεδρίου είναι η χρήση τεχνολογιών GIS και χωρικής ανάλυσης στη χωρικά και χρονικά καθορισμένη ψηφιακή γεωργία και στην αντιμετώπιση σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων καθώς και η παρουσίαση των σύγχρονων προσπαθειών και τάσεων των εφαρμογών των Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων ΓΠΣ και της Χωρικής Ανάλυσης στην Γεωργία και στο Περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://gis2017.aua.gr

Επισυνάπτεται:  pdfProgramma.pdf  

 

ELGO 2016b

                                                                       Αθήνα, 9 Μαϊου 2017

                                                                       Α.Π.: 18574                          

 

Γραφείο Διοίκησης &                                                         Προς: Όλους τους εργαζομένους στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Γραμματείας ΔΣ

 

 

Θέμα: Σχετικά με τον Κανονισμό Προσωπικού του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η Διοίκηση του Οργανισμού, όπως είναι γνωστό, σε αναμονή της απάντησης από το εποπτεύον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) στην αριθμ. 03 απόφαση της 90ης/2-5-2017 Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου με θέμα «Συζήτηση επί του σχεδίου Κανονισμού Προσωπικού του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ», είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Η ενημέρωση που είχαμε από το ΥΠΑΑΤ ήταν η εξής:

  1. Ο Κανονισμός Προσωπικού και οι Διαδικασίες Αξιολόγησης και Απόδοσης Διευθυντικών Στελεχών μπορούν να προχωρήσουν, είτε με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) στην οποία μπορούν να τροποποιηθούν και άρθρα των προηγούμενων ΚΥΑ του Οργανισμού, που μας δεσμεύουν σήμερα, είτε με απόφαση του ΔΣ που θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα των ΔΕΚΟ.
  2. Για το εάν μπορεί ο Κανονισμός Προσωπικού να καταρτιστεί και να υπογραφεί με τη νομική μορφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα σταλεί ερώτημα από την ηγεσία του Υπουργείου προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να αποφανθεί σχετικά.

Η Διοίκηση του Οργανισμού στην προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ στις 11.5.2017 θα εισαγάγει εκ νέου ως θέμα τον Κανονισμό Προσωπικού και τις Διαδικασίες Αξιολόγησης και Απόδοσης Διευθυντικών Στελεχών προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση με βάση αυτά τα δεδομένα ώστε το δυνατόν συντομότερα να τεθούν σε εφαρμογή τα ανωτέρω.

Σημειώνεται ότι, ο Οργανισμός έχει αναλάβει σημαντικές υποχρεώσεις υψηλού οικονομικού μεγέθους και ασφυκτικών προθεσμιών. Οι υποχρεώσεις αυτές δημιουργούν αυξημένες ευθύνες για την υλοποίηση των αναληφθέντων προγραμμάτων και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος τόσο για τη Διοίκηση όσο και για τους εργαζόμενους.

Ως εκ τούτου η μορφή αγώνα που έχει επιλεγεί από το ΔΣ του ΣΥΛΕΕΓΟ, η οποία είναι αυθαίρετη, καταχρηστική και στερείται νομιμότητας, θέτει τη Διοίκηση του Οργανισμού προ των ευθυνών της ώστε να λάβει όλα τα αναγκαία νόμιμα διοικητικά μέτρα για να εξασφαλίσει τη λειτουργία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Οφείλουν όλοι οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των Διευθυντικών στελεχών, να βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους και να διεκπεραιώνουν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Σε κάθε περίπτωση οι εντολές του ΔΣ του ΣΥΛΛΕΓΟ δεν υποκαθιστούν την διοικητική λειτουργία του Οργανισμού και τις υπηρεσιακές σας υποχρεώσεις.

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων σας δεν μπορεί να ασκηθεί με τρόπους μη προβλεπόμενους από τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να ζητείτε από τη διοίκηση του Οργανισμού να παραβεί την ισχύουσα νομοθεσία προκειμένου να ικανοποιήσει το σύνολο των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από το ΣΥΛΕΕΓΟ ή να αποδεχτεί μορφές θεσμοθέτησης του κανονισμού οι οποίες δεν εδράζονται στο νομικό μας πλαίσιο.

Επί της ουσίας του κανονισμού έχει υπάρξει συμφωνία στη μεγάλη πλειοψηφία των άρθρων του και μπορεί άμεσα να εφαρμοστεί.

 

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος                                                      Ο Πρόεδρος του ΔΣ

          Αθανάσιος Βλάχος                                                           Γεώργιος Καρέτσος

Αθήνα, 03.05.2017

Αγαπητοί συνεργάτες, υπάλληλοι του Οργανισμού.

Το ΔΣ στην 90η συνεδρίασή του στις 02.05.2017 ολοκλήρωσε τη συζήτηση επί του Κανονισμού Προσωπικού με βάση το σχέδιο που είχε κατατεθεί, κατόπιν της μακράς διαβούλευσης που προηγήθηκε με τους εκπροσώπους του ΣΥΛΕΕΓΟ.

Από τις προτάσεις του ΣΥΛΕΕΓΟ σε άρθρα, στα οποία υπήρχαν διαφωνίες, κάποιες έγιναν αποδεκτές και άλλες όχι. Ο Κανονισμός Προσωπικού είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του οργανισμού όπου μπορείτε να τον δείτε στην τελική του μορφή.

Ενημερωτική ημερίδα για θέματα σχετικά με τη "γεωργία ακριβείας" θα πραγματοποιηθεί την Tετάρτη 3 Μαΐου και ώρες 18:00 – 20:00, στο Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων.  

Επισυνάπτεται: pdfΔελτίο_Τύπου.pdf

Website Security Test