Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

To Joint Meeting of IUFRO WPs 7.03.05 & 7.03.10 (International Union οf Forest Research Organizations, Working Parties 7.03.05 & 7.03.10), με θέμα «Δασικά έντομα και παθογόνα σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον: Οικολογία, Παρακολούθηση & Γενετική» θα διεξαχθεί στις 11-15 Σεπτεμβρίου 2017 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

IUFRO2017 W200xH200

Με μεγάλη επιτυχία ο  ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στο πλαίσιο της 10ης Zootechnia, διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο "Ελληνικές φυλές παραγωγικών ζώων  - Η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας", την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017. Στην ημερίδα απηύθυναν μεταξύ άλλων χαιρετισμό η Υφυπουργός Εσωτερικών και  Μακεδονίας - Θράκης κ.  Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ο Αντιπεριφεριάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κ. Μακεδονίας κ. Θ. Παπάς, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σ. Μάμαλης, ο Γεν. Δ/ντής της ΕΔΟΚ κ. Α. Γεωργούδης, ο Γεν. Δ/ντής Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ, κ. Θ. Αλεξανδρόπουλος.

Επισυνάπτονται:  

 jpgΠρόσκληση

jpgΠρόγραμμα Ημερίδας

Εισηγήσεις: 

Γκαρσέν Αθανάσιος
Γούλας Χρήστος
Ζαρόκωστα Ελένη
Παπαβασιλείου Παναγιώτης
Παπαχρήστου Θωμάς
Ρουστέμης Δημήτρης
Χριστοδούλου Βλαδίμηρος

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ Απολογιστική Εκδήλωση του Προγράμματος "Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΑΠΘ" ακαδημαϊκού έτους 2015-2016.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Δρ Θ. Παπαχρήστου ως επόπτης καλύτερης Πρακτικής Άσκησης, έπειτα από πρόταση του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

pdfProsklisi_praktiki_askisi.pdf

Με εξαιρετική επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή γεωπόνων, παραγωγών, εκπροσώπων φορέων, εταιρειών και σπουδαστών, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Κλωστική κάνναβη – Καλλιέργεια – Προοπτικές» την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το  ΙΕΛΥΑ/ Εργαστήριο Ελαιολάδου Μυτιλήνης και  την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "ΜΟΔΟΥΣΑ",  με ομιλήτριες την κ. Ε. Κουζούμη, υπεύθυνη Εργαστηρίου Ελαιολάδου Μυτιλήνης του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ  και την κ. Β. Βανδέρα χημικό, εξωτερική συνεργάτιδα του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12/10/2016 στις εγκαταστάσεις της  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "ΜΟΔΟΥΣΑ".

afisa ierapetra1Το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων (πρώην Ινστιτούτο Εγγείων Βελτιώσεων) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο "Ποιότητα εδαφοϋδατικών πόρων στη λεκάνη Ιεράπετρας και αγροτική παραγωγή" την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:30 στη Δημοτική Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στην Ιεράπετρα. 

Συνδιοργανωτές της Ημερίδας είναι η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ο Δήμος Ιεράπετρας και ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας.

 

 

 

pdfProgramma_Ierapetra.pdf

Afisa Filiatra1Το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων (πρώην Ινστιτούτο Εγγείων Βελτιώσεων) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο "Ποιότητα εδαφοϋδατικών πόρων στη λεκάνη Τριφυλίας και αγροτική παραγωγή" την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:30 στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών. 

Συνδιοργανωτές της Ημερίδας είναι η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, ο Δήμος Τριφυλίας, ο Σύλλογος Γεωπόνων Τριφυλίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

 

 

pdfProsklisi_kai_Programma_Filiatra.pdf

Στον κατάλογο με τα ΠΟΠ - ΠΓΕ ελληνικά προϊόντα προστέθηκε η Φάβα ΦενεούΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 14.09.2016 την καταχώρισή της στο Μητρώο Προστατευόμενων Ενδείξεων. Η  Φάβα Φενεού αποτελεί το 104ο ελληνικό προϊόν, που είναι εγγεγραμμένο στο σχετικό Μητρώο. Η Ελλάδα, όσον αφορά τον αριθμό καταχωρισμένων προϊόντων, βρίσκεται στην 5η θέση  με 104 προϊόντα, με πρώτη την Ιταλία (285), δεύτερη τη Γαλλία (233), τρίτη την Ισπανία (193) και τέταρτη την Πορτογαλία (137).

 

Η προθεσμία υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης έτους 2016 ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2016 και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2016. Καλούνται οι υπόχρεοι να υποβάλουν τις δηλώσεις τους εντός της ανωτέρω προθεσμίας. 

pdfAnakoinosi_imerominion_gia_periousiaki_katastasi.pdf

Νέα σελίδα στην εφαρμοσμένη αγροτική έρευνα στη Δυτική Ελλάδα ανοίγει μετά την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας στις 29 Ιουλίου μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών-Τμήμα Φυτοπροστασίας Πατρών).

Website Security Test