Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Πρόσκληση για την πιστοποίηση Γεωργικών Συμβούλων (Γ.Σ.) εγγεγραμμένων στο Μητρώο του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ,  στα δύο (2) νέα θεματικά πεδία γεωργικών συμβουλών: 1. «ΑΙΡΕΣΙΜΟΤΗΤΑ»  2. «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ» .

pdfΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

pdfΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι αποκλειστικά για τη φετινή χρονιά, δίνεται παράταση έως 12.04.2024 για την υποβολή αιτήσεων πιστοποίησης σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2-1 & 2-2 στην καλλιέργεια ελιάς

ΙΕΚ 6

Από τη Δευτέρα 21 Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων στα έξι Δημόσια Αγροτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Οι αιτήσεις θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 και θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης "gov.gr".
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, και θα μπορούν να δηλώσουν με σειρά προτίμησης όσες από τις επτά ειδικότητες επιθυμούν υποβάλλοντας την αίτηση τους ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης, ακολουθώντας τη διαδρομή: www.gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε ΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Για την εισαγωγή στην εφαρμογή υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης απαιτείται ο ΑΦΜ και οι κωδικοί TAXISnet.
Η στέγαση και σίτιση παρέχονται δωρεάν, σε ορισμένο αριθμό σπουδαστών ανά ΙΕΚ. Η παροχή δεν αφορά στο ΙΕΚ Αττικής.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: https://iekelgo.com

Τρίωρο σεμινάριο για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου και το marketing στο τυποποιημένο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, θα διεξαχθεί την Μεγάλη Πέμπτη 13η Απριλίου 2023 στις 5:00 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πύλου - Νέστορος στην Πύλο. Το σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε επιχειρηματίες του κλάδου και αγρότες, οι οποίοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  στην φόρμα: https://forms.gle/oQv2RUkCrvy2SJRh7 ή να επικοινωνήσουν με το ΕΛΓΟ-ΗΜΗΤΡΑ στο email: και στα τηλέφωνα 27210919 και 2721029812 (υπεύθυνος κ. Π. Κάτσαρης).

Σκοπός του έργου ΨΥΧΑΝΘΗ (Legumes4Protein) είναι η ολιστική προσέγγιση του συστήματος παραγωγής κτηνοτροφικών ψυχανθών σε συνδυασμό με την αξιοποίηση τους στη διατροφή των ζώων για να αντικατασταθεί η σόγια. Το έργο περιλαμβάνει την αξιοποίηση και αξιολόγηση γενετικού υλικού, με συλλογή τοπικών πληθυσμών λούπινου από περιοχές της Ελλάδας και τη συγκριτική αξιολόγηση τους με εμπορικές ποικιλίες. Τη βελτίωση σειρών βίκου, μπιζελιού και κτηνοτροφικού κουκιού της εταιρείας AGROLAND. Τη διερεύνηση γενετικής παραλλακτικότητας όλων των φυτικών υλικών, καθώς και την μεταγραφομική και μεταβολομική ανάλυσης τους για αντιδιατροφικούς παράγοντες. Την διατοπική τους αξιολόγηση σε 3 εδαφοκλιματικά περιβάλλοντα (Αττική, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη) σε συμβατική και χαμηλών εισροών καλλιέργεια για την προσαρμοστικότητα, παραγωγή και ποιότητα καρπών. Την εγκατάσταση πιλοτικών αγρών κτηνοτροφικών ψυχανθών από τη ΘΕΣγη σύμφωνα με τις αρχές Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής. Τεχνοοικονομική ανάλυση των καλλιεργειών. Το σχεδιασμό σιτηρέσιο αντικατάστασης της σόγιας και την αξιολόγηση σε πρόβατα για την παραγωγή και ποιότητα γάλακτος. Την παραγωγή εναλλακτικών σιτηρεσίων από κτηνοτροφικά ψυχανθή βάσει πρότυπων οδηγών καλλιέργειας για ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προβατοτροφίας.

Συμμετέχουμε στην AGROTHESSALY στη Λάρισα και διοργανώνουμε εκδήλωση με θέμα "Από την Έρευνα στην Εφαρμογή: Οδικός Χάρτης για μια Πράσινη Ανάπτυξη". Η έκθεση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 9 Μαρτίου και θα κλείσει τις πύλες της την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023.
Στην έκθεση ο Οργανισμός θα έχει δικό του περίπτερο το C17 (τέντα Α'), ενώ το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών προγραμματίζει την ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11.00 π.μ.
✅Για τη δωρεάν είσοδό σας στην Έκθεση απαιτείται η εγγραφή σας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://rb.gy/orj0ue

 

pdfΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ AGROTHESSALY

pdfΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ AGROTHESSALY

 

 

INSTAGRAM post

 

pdfΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ και η ΔΟΒ διοργανώνουν το «3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι», την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα έναρξης 10:00, στην Κομοτηνή.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Κομοτηνής.
Η συμμέτοχή είναι δωρεάν, όμως απαιτείται προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://rb.gy/rh55f9

📌 Οι βασικοί θεματικοί άξονες του συνεδρίου είναι:
• Ανταγωνιστικότητα αγροτικών εκμεταλλεύσεων – χρηματοδοτικά εργαλεία
• Γεωργία ακριβείας – Εκπαιδευτικό και ερευνητικό πρόγραμμα ΔΟΒ
• Πράσινη συμφωνία και νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)
• Καινοτομία, απασχόληση και επιχειρηματικότητα
• Ανάλυση και προοπτικές της αγοράς εκκοκκισμένου βάμβακος. Η ελληνική σοδειά στις διεθνείς αγορές
• Παρόν και μέλλον βαμβακοκαλλιέργειας
• Κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις στην βαμβακοκαλλιέργεια

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι φορέων και αγροτικών συνεταιρισμών, παραγωγοί και εκκοκκιστές, θα συζητήσουν και θα προσεγγίσουν καίρια θέματα που απασχολούν την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια με κύριο σκοπό τη χάραξη στρατηγικών επιλογών για το προϊόν.

 

Συμμετέχουμε δυναμικά στην 12η Zootechnia με δικό μας σταντ στο περίπτερο του ΥΠΑΑΤ {περίπτερο 8, σταντ 5} και με δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις, στο Συνεδριακό Κέντρο "Γερμανός".

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου με θέμα είναι: Σύγχρονες προσεγγίσεις στη διατροφή των αγροτικών ζώων και

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου με θέμα: Ενιαία Υγεία από τη θεωρία στην αναγκαιότητα.

Παράλληλα, προγραμματίζουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις και στον ειδικά διαμορφωμένο για το σκοπό αυτό χώρο του περιπτέρου μας.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου:
17.00-18.00: «Η μέλισσα και τα προϊόντα της ως βιο-δείκτες της ποιότητας του περιβάλλοντας και της δημόσιας υγείας», Δρ Φανή Χατζήνα, Διευθύντρια Ερευνών, Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου:
11.00-12.00: «Διαχείριση της διατροφής και της υγείας των προβάτων /EUROSHEEP - Ευρωπαϊκό δίκτυο (HORIZON 2020)», Δρ Χριστίνα Λίγδα, Διευθύντρια Ερευνών, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
12.00-13.00: «Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αναφοράς για την Ευζωία των Μηρυκαστικών και των Ιπποειδών συναντά τους Έλληνες Δημόσιους Κτηνιάτρους», Δρ Ευαγγελία Σωσσίδου, Διευθύντρια Ερευνών, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Στα πλαίσια της στρατηγικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΛΓΟ ΔHΜΗΤΡΑ προέκυψε η ανάγκη για την ύπαρξη μίας εφαρμογής για κινητές συσκευές. Στόχος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ήταν η “εξωστρέφεια της πληροφορίας”, δηλαδή η παροχή ελεύθερης πρόσβασης στα στοιχεία παραδόσεων, αξιών και αναλύσεων του γάλακτος που διακινείται στη χώρα, σε εύκολα κατανοητή μορφή, με χρήση χαρτών και γραφημάτων, σε κάθε Έλληνα πολίτη. Επιπλέον παρέχεται στους παραγωγούς γάλακτος η δυνατότητα πρόσβασης στα αναλυτικά στοιχεία που αφορούν τους ίδιους. Οι παραγωγοί μπορούν να συνδεθούν με τη χρήση των διαπιστευτηρίων του TAXISnet.
 
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητές συσκευές:
 
 ios:
 
Android:
 
Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή μπορείτε να δείτε εδώ:

Το ΙΕΚ Ηρακλείου - Γεωργική Σχολή Μεσσαράς διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Χειμερινές καλλιεργητικές φροντίδες στον Ελαιώνα: η σημασία του κλαδέματος και της λίπανσης στο ελαιόδεντρο - μέθοδοι και πρακτικές», την Παρασκευή 16.12.2022, στις 18:00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του, στον Αμπελούζο Ηρακλείου.

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

pdfΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

8o ΙΝΑΓΡΟΚ

Διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) διοργανώνει το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας & Κοινωνιολογίας (ΙΝΑΓΡΟΚ), του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Έχει θέμα «Ο οινοτουρισμός ως επιστημονικό πεδίο: Σταθμίζοντας ερευνητικές προτεραιότητες και πρακτικές ανάγκες» και εισηγήτρια θα είναι η Δρ. Μαρία Αλεμπάκη, Εντεταλμένη Ερευνήτρια του ΙΝΑΓΡΟΚ. Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι το 8ο που διοργανώνει το ΙΝΑΓΡΟΚ. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε δωρεάν αρκεί να κάνετε προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/1i0DQdg_qiOlHWZyD9xgoAcq0gjB7-pghDms9BSh60xQ/edit?fbclid=IwAR1drUWEEWfEPYQpis_YpWpWrVybyL3je_AgrAYU-JA_C6kbHKTB-UAMrS0. Το webinar απευθύνεται σε μέλη της επιστημονικής κοινότητας, σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον αμπελοοινικό και τον τουριστικό κλάδο, καθώς και σε διοικητικά στελέχη ή φορείς πολιτικής.

 

Το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών (ΙΚΕ) του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει στην Αθήνα την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 την 2η Εθνική Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς για την Ευζωία των Μηρυκαστικών και των Ιπποειδών.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του Κέντρου Αναφοράς σε εθνικό επίπεδο, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις δυνατότητες προβολής και περαιτέρω προώθησης των θεμάτων ευζωίας των μηρυκαστικών και των ιπποειδών στη χώρα μας μέσω του Προγράμματος Εργασίας 2023 -2024.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (Ν. Χλωρού 1, Ιλίσια)

pdfΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Website Security Test