Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Στα πλαίσια της στρατηγικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΛΓΟ ΔHΜΗΤΡΑ προέκυψε η ανάγκη για την ύπαρξη μίας εφαρμογής για κινητές συσκευές. Στόχος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ήταν η “εξωστρέφεια της πληροφορίας”, δηλαδή η παροχή ελεύθερης πρόσβασης στα στοιχεία παραδόσεων, αξιών και αναλύσεων του γάλακτος που διακινείται στη χώρα, σε εύκολα κατανοητή μορφή, με χρήση χαρτών και γραφημάτων, σε κάθε Έλληνα πολίτη. Επιπλέον παρέχεται στους παραγωγούς γάλακτος η δυνατότητα πρόσβασης στα αναλυτικά στοιχεία που αφορούν τους ίδιους. Οι παραγωγοί μπορούν να συνδεθούν με τη χρήση των διαπιστευτηρίων του TAXISnet.
 
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητές συσκευές:
 
 ios:
 
Android:
 
Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή μπορείτε να δείτε εδώ:

Το ΙΕΚ Ηρακλείου - Γεωργική Σχολή Μεσσαράς διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Χειμερινές καλλιεργητικές φροντίδες στον Ελαιώνα: η σημασία του κλαδέματος και της λίπανσης στο ελαιόδεντρο - μέθοδοι και πρακτικές», την Παρασκευή 16.12.2022, στις 18:00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του, στον Αμπελούζο Ηρακλείου.

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

pdfΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

8o ΙΝΑΓΡΟΚ

Διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) διοργανώνει το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας & Κοινωνιολογίας (ΙΝΑΓΡΟΚ), του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Έχει θέμα «Ο οινοτουρισμός ως επιστημονικό πεδίο: Σταθμίζοντας ερευνητικές προτεραιότητες και πρακτικές ανάγκες» και εισηγήτρια θα είναι η Δρ. Μαρία Αλεμπάκη, Εντεταλμένη Ερευνήτρια του ΙΝΑΓΡΟΚ. Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι το 8ο που διοργανώνει το ΙΝΑΓΡΟΚ. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε δωρεάν αρκεί να κάνετε προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/1i0DQdg_qiOlHWZyD9xgoAcq0gjB7-pghDms9BSh60xQ/edit?fbclid=IwAR1drUWEEWfEPYQpis_YpWpWrVybyL3je_AgrAYU-JA_C6kbHKTB-UAMrS0. Το webinar απευθύνεται σε μέλη της επιστημονικής κοινότητας, σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον αμπελοοινικό και τον τουριστικό κλάδο, καθώς και σε διοικητικά στελέχη ή φορείς πολιτικής.

 

Το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών (ΙΚΕ) του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει στην Αθήνα την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 την 2η Εθνική Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς για την Ευζωία των Μηρυκαστικών και των Ιπποειδών.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του Κέντρου Αναφοράς σε εθνικό επίπεδο, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις δυνατότητες προβολής και περαιτέρω προώθησης των θεμάτων ευζωίας των μηρυκαστικών και των ιπποειδών στη χώρα μας μέσω του Προγράμματος Εργασίας 2023 -2024.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (Ν. Χλωρού 1, Ιλίσια)

pdfΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το Τμήμα Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ συνδιοργανώνει το 13ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ελληνικού μελιού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2022 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), σε συνεργασία με την ΟΜΣΕ (Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας) και τον Ε.Ο.Σ.Σ. Θέμα του συνεδρίου θα είναι η «Κλιματική αλλαγή και Παραγωγικότητα Μελισσοσμηνών - Προσαρμογή Γενετικού Υλικού».

 

ΙΝΑΓΡΟΚ WEBINAR

 

Το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας & Κοινωνιολογίας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα "Διατροφή και κλιματική αλλαγή: Το ανθρακικό αποτύπωμα της διατροφής" και εισηγήτριες τις ερευνήτριες Δρ. Αλεξάνδρα Σιντόρη και Δρ. Γεωργία Παπουτσή.

Εκδήλωση με θέμα: «Προτάσεις βιώσιμης ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα» διοργανώνει στο Άστρος Κυνουρίας ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 στο Ίδρυμα «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη».

 

IMG 8665

Το ΙΕΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ συμμετέχει με περίπτερο στο «Μύλο των Ξωτικών» στα Τρίκαλα, ο οποίος ανοίγει τις πόρτες του από τις 25 Νοεμβρίου 2022 μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2023 και προσκαλεί το κοινό να μπει στο γιορτινό πνεύμα μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων και θεματικών δράσεων. Η Ξυλογλυπτική Σχολή θα συμβάλλει ενεργά στο να γίνει η επίσκεψη στο πάρκο μια μαγική, αξέχαστη εμπειρία για τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες του περιπτέρου της, καθώς σε συνεργασία με το πάρκο δημιούργησαν φέτος το "Εργαστήρι Ξυλογλυπτικής" του Άη Βασίλη.

 

INNODAYS

Το ερευνητικό δυναμικό του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ συμμετέχει στο «InnoDays 2022 - Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής» από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2022, δίνοντας δυναμικό παρόν με δικό του περίπτερο (Α15), αλλά και με ουσιαστική παρουσία στο συνέδριο, που διοργανώνεται παράλληλα.

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: «Ελληνίδα αγρότισσα: Η ψυχή της γης μας», εν όψει του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Αγρότισσας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 στις 18:00μ.μ., στην Αθήνα (Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων) και συμβολικά θα τιμηθούν τρεις Αγρότισσες.

pdfΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

To Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών (ΙΒΚΦ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Καινοτόμες εφαρμογές της έρευνας στα ψυχανθή στην υπηρεσία της σύγχρονης Γεωργίας και Κτηνοτροφίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό χώρο του Ινστιτούτου στη Λάρισα, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 10:00π.μ.

Τιμώντας τα τριάντα (30) χρόνια λειτουργίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE, διοργανώνουμε Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ LIFE», στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ) στην Αθήνα.
Το πρόγραμμα LIFE αποτελεί διαχρονικά έναν από τους κύριους πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος και υιοθέτησης φιλοπεριβαλλοντικών πρακτικών και πολιτικών. Στο πλαίσιο αυτό, ετησίως χρηματοδοτεί μια πλειάδα έργων σε όλες τις χώρες της ΕΕ, τα οποία εντάσσονται σε ποικίλα υποπρογράμματα που αφορούν το περιβάλλον-φύση, την κλιματική αλλαγή, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας κ.λπ.

Website Security Test