Αμβροσιάδης Ιωάννης

Ο Δρ Ιωάννης Α. Αμβροσιάδης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ., στην οποία σήμερα υπηρετεί στη βαθμίδα του Καθηγητή.

Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Γερμανία με υποτροφία του Γερμανικού κράτους, οι οποίες άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 1977 στο Ομοσπονδιακό Ίδρυμα Έρευνας Κρέατος του KULMBACH. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1981 από την Κτηνιατρική Σχολή του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου του Βερολίνου. Συνέχισε να εργάζεται στο παραπάνω ερευνητικό κέντρο με υποτροφία του “Adalbert Raps Stiftung» έως τον Μάιο του 1983.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σήμερα στην παραγωγή προϊόντων κρέατος με βιολειτουργικές ιδιότητες, καθώς και σε νέες τεχνολογίες παραγωγής καινοτόμων προϊόντων κρέατος.

Μέρος της έρευνάς του έχει χρηματοδοτηθεί από εθνικούς οργανισμούς της Ελλάδας και της Γερμανίας (Volkswagen Stiftung). Ο κ. Αμβροσιάδης υπήρξε κριτής σε 8 διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής σε δύο από αυτά. Έχει δώσει ως προσκεκλημένος ομιλητής πάνω από 15 διαλέξεις σε πανεπιστήμια και συνέδρια. Είναι μέλος της ομάδας εργασίας Food for Life του ΣΕΒΤ, καθώς και του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ.  

Το δημοσιευμένο του έργο υπερβαίνει τις 80 εργασίες από τις οποίες πλέον των 40 είναι δημοσιευμένες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε βιβλία εθνικών εκδόσεων.

Website Security Test