Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

 

ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το Τμήμα Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ συνδιοργανώνει το 13ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ελληνικού μελιού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2022 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), σε συνεργασία με την ΟΜΣΕ (Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας) και τον Ε.Ο.Σ.Σ. Θέμα του συνεδρίου θα είναι η «Κλιματική αλλαγή και Παραγωγικότητα Μελισσοσμηνών - Προσαρμογή Γενετικού Υλικού».

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 12:45 η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, Δρ. Φανή Χατζήνα θα αναπτύξει στην ομιλία της το θέμα «Προσαρμογή μελισσοσμηνών - Μεθοδολογία γενετικής βελτίωσης». Την ίδια ημέρα, στις 18:00, ο Εντεταλμένος Ερευνητής του Τμήματος Μελισσοκομίας, Δρ. Λεωνίδας Χαριστός, θα παρουσιάσει το θέμα «Απώλειες των μελισσοσμηνών στη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών στην Ευρώπη και στον κόσμο».
Στόχοι του Τμήματος Μελισσοκομίας είναι να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Συνεδρίου έτσι ώστε τα μελισσοκομικά ελληνικά προϊόντα να έχουν πλέον στοχευμένα και οργανωμένα την προβολή που αξίζει στο υψηλό ποιοτικό τους επίπεδο, αλλά και να γνωστοποιηθεί και προβληθεί περισσότερο ο υποστηρικτικός ρόλος του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ για την ανάπτυξη της Μελισσοκομίας.

Website Security Test