epas krhths

Στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς, με έδρα τον Αμπελούζο του Δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου, που ιδρύθηκε το 1927 με σκοπό τη συμβολή στον πειραματικό και εκπαιδευτικό τομέα, εισάγοντας και διαδίδοντας την εκμηχάνηση της γεωργίας στην περιοχή.
Από το 1997 λειτούργησε ως ΕΠΑΣ Κρήτης με ειδικότητα "Θερμοκηπιακές Κατασκευές και Καλλιέργειες", την οποία σήμερα διαδέχεται το ΔΙΕΚ Ηρακλείου. Στον χώρο λειτουργεί θερμοκήπιο και μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας.

Ειδικότητα ΙΕΚ που λειτουργεί από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022:
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ & ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΥΠΟ ΚΑΛΥΨΗ

 

facebook logo

Ο/Η απόφοιτος ΙΕΚ της ειδικότητας «Τεχνικός Θερμοκηπίων & Καλλιεργειών υπό Κάλυψη» εκπαιδεύεται και καταρτίζεται στις σύγχρονες μεθόδους που αφορούν στον εξοπλισμό, στην κατασκευή, συντήρηση και ανανέωση των θερμοκηπίων, καθώς και στην παραγωγή των αγροτικών προϊόντων θερμοκηπίου.

Ασχολείται με τον συνολικό κύκλο φροντίδας των καλλιεργειών (φύτευση, έως συγκομιδή, τυποποίηση και εμπορία προϊόντων) που γίνονται σε θερμοκήπια, ελέγχει και αναλαμβάνει τις τεχνικές διαδικασίες, τον έλεγχο συντήρησης του θερμοκηπίου και παρακολουθεί την αγορά πρώτων υλών, λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων που είναι απαραίτητα.

Εφαρμόζει αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες τη τεχνολογία σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς της Γεωπονικής Επιστήμης και τη διαδικασία της δυναμικής φυτοπαραγωγής, όπως η εντατική καλλιέργεια λαχανικών, ανθοκομίας και δενδροκομίας που αναπτύσσεται υπό κάλυψη και ασχολείται με τη διακίνηση, συντήρηση, τυποποίηση, εμπορία και διαχείριση δενδροκηπευτικών και ανθοκομικών προϊόντων, καθώς και με τη φυτοπροστασία και αναπαραγωγή των φυτών (φυτώρια, σποροπαραγωγή, πολλαπλασιαστικό υλικό).

Τηλ.: 28920 31259, e-mail:

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Εκτύπωση
 

Website Security Test