Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

 

GAVRIIL 27 2 2017c

Ο ερευνητής του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων Δρ Γαβριήλ Ξανθόπουλος ορίστηκε με πρωθυπουργική  απόφαση (Υ60/2018 - ΦΕΚ 3937/Β/10-9-2018) ως μέλος της «Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών». Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο καθηγητής Johann Georg Goldammer, διευθυντής του Παγκοσμίου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών (GFMC) και συμμετέχουν πέντε επιστήμονες από την Ελλάδα, εξειδικευμένοι στο αντικείμενο των δασικών πυρκαγιών. 

Έργο της επιτροπής είναι η διερεύνηση των υποκείμενων αιτιών των καταστροφικών πυρκαγιών της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 στην Αττική και η σύνταξη έκθεσης για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές που πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα για την αποφυγή αντίστοιχων φαινομένων στο μέλλον.

Ο ορισμός του Δρ. Ξανθόπουλου, ως μέλους της επιτροπής αυτής, αποτελεί αναγνώριση για τη σημαντική και πολύχρονη προσφορά του στο αντικείμενο, αλλά και τιμή για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων καθώς και την αγροτική έρευνα, την οποία υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια.

pdfΕφημερίδα Κυβερνήσεως

 

Website Security Test