Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και συγκεκριμένα το Τμήμα Φυλλοβόλων Δένδρων του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων πρόκειται να πραγματοποιήσει εξερευνητικές αποστολές σε Σάμο, Ικαρία, Λέσβο και Μαγνησία στο πλαίσιο του προγράμματος'Ανάπτυξη της δενδροκομίας φυλλοβόλων οπωροφόρων δένδρων με τη διατήρηση και οργάνωση της τράπεζας γενετικού υλικού, τη δημιουργία μητρικών φυτειών και την αξιολόγηση, αξιοποίηση και βελτίωση τοπικών και ξενικών ποικιλιών' με ακρωνύμιο ‘FruitTrees2Safeguard’.

Σκοπός των εξερευνητικών αποστολών θα είναι η εύρεση τοπικών απειλούμενων ποικιλιών φυλλοβόλων οπωροφόρων δένδρων, συλλογή πολλαπλασιαστικού υλικού και in situ αξιολόγηση, η συλλογή δειγμάτων φύλλων και καρπών για τον προσδιορισμό βιοχημικών και γενοτυπικών χαρακτηριστικών, ο έλεγχος της φυτοϋγείας τοπικών ποικιλιών και η συλλογή πολλαπλασιαστικού υλικού για τη αξιολόγηση της ανθεκτικότητας σε σημαντικές μυκητολογικές ασθένειες.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στις παραπάνω περιοχές θα πραγματοποιηθούν δύο ημερίδες, η πρώτη την Πέμπτη 30 Αυγούστου, στις 11:00 στο Επιμελητήριο Λέσβου και η δεύτερη την Πέμπτη 06 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Βλασίου στον Άγιο Βλάση Μαγνησίας με θέμα ‘Αξιοποίηση και Βελτίωση Τοπικών και Ξενικών Ποικιλιών Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων’.

Οι ημερίδες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον "ΑΙΓΙΛΟΠΑ" Λέσβου και "ΑΙΓΙΛΟΠΑ" Μαγνησίας. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ (ΕΠΑνΕΚ)».

pdfΠρόσκληση ημερίδας Λέσβου    pdf  Πρόσκληση ημερίδας Αγίου Βλασίου

pdfΑφίσα ημερίδας Λέσβου              pdf Αφίσα ημερίδας Αγίου Βλασίου

pptxΈργο ‘FruitTrees2Safeguard’

Website Security Test