Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

ladi kai eliesΟ ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ο φορέας που θα απονέμει το Ελληνικό Σήμα στο εξαιρετικό παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και στις επιτραπέζιες ελιές  σύμφωνα με τους δύο αντίστοιχους κανονισμούς που πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής μιας επιχείρησης στη διαδικασία για την απόκτησή του, όσο και το ετήσιο τέλος χρήσης τους. 

Σκοπός του Ελληνικού Σήματος, που είναι το επίσημο σήμα του Ελληνικού κράτους είναι η εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προϊόντα που δηλώνονται ελληνικά και η αποφυγή φαινομένων παραπλάνησής τους, η προστασία των συμφερόντων των παραγωγών από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.
Τα σχέδια των δύο Κανονισμών Απονομής Ελληνικού Σήματος τόσο στο εξαιρετικό παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο, όσο και στις επιτραπέζιες ελιές εκπόνησε ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ με τη συμβολή Τεχνικής Επιτροπής από εκπροσώπους φορέων παραγωγής, έρευνας, επιστήμης, κρατικών υπηρεσιών και συλλογικών οργάνων που εμπλέκονται στον τομέα αυτό.
Οι επιχειρήσεις που είναι πιστοποιημένες και καταχωρισμένες στο «Μητρώο εγκεκριμένων επιχειρήσεων και δικαιούχων χρήσεως των ενδείξεων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε.» που τηρεί ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την παραγωγή ή/και συσκευασία ή/και εμπορία προϊόντων Π.Ο.Π. ή Π.Γ.Ε, καταχωρίζονται αυτοδίκαια στο Μητρώο και δικαιούνται τη χρήση του Ελληνικού Σήματος, μετά την υποβολή της αίτησής τους με όσα προβλέπονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 192 του Ν.4072/2012.

 Δείτε ολόκληρη την απόφαση για τις επιτραπέζιες ελιές

Δείτε ολόκληρη την απόφαση για το εξαιρετικά παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο.

 

Website Security Test