Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Την παραχώρηση 217 στρεμμάτων που ανήκουν στον ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ,  στο Δήμο Λαρισαίων ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου παρουσία εκ μέρους του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ του Πρόεδρου Δρ. Γεωργίου Καρέτσου και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Αθανασίου Βλάχου, κατά τη διάρκεια άτυπου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων την Τρίτη 12 Ιουλίου.


Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν χώροι  τόσο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, όσο και άλλοι στους οποίους θα αναπτυχθούν τα αντιπροσωπευτικά είδη της χλωρίδας της περιοχής, θα παρουσιάζονται μέτρα προστασίας του εδάφους, του νερού και του αέρα των φυτών, η διαχείριση των αποβλήτων και η αειφορική διαχείριση των φυσικών πόρων. Επίσης, θα δημιουργηθεί Μουσείο Εδαφών και Γεωργίας, στο οποίο θα συγκεντρωθούν αντιπροσωπευτικά εδάφη της χώρας και θα παρουσιάζεται η ιστορική εξέλιξη της τεχνολογίας της γεωργίας. Τέλος, επισημαίνοντας ότι στην εν λόγω έκταση δε θα ανεγερθούν νέα κτίσματα, στα υφιστάμενα κτήρια των αποθηκών θα δημιουργηθεί Πολιτιστικό Χωριό, που θα προάγει τη γνωριμία και την επαφή με τη γη και τη γεωργία και τον πολιτισμό που παράγουν. 
Οι ερευνητικές δραστηριότητες του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ καθώς και η σποροκαλλιέργεια που αναπτύσσονταν στη συγκεκριμένη έκταση, μετά από συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων, θα μεταφερθούν σε άλλες εκτάσεις εκτός του αστικού ιστού.

Website Security Test